Tgrt Haber
24 Haziran 2022 09:16 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 09:30

Kriptodan kaybettiklerini telafi etmek için yaptığı 'yok artık' dedirtti

Tayland'da bir kişi kripto para piyasalarındaki çöküş nedeniyle uğradığı kaybı soygunla telafi etmeye kalkışınca olanlar oldu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Independent
Kriptodan kaybettiklerini telafi etmek için yaptığı 'yok artık' dedirtti
kripto,bitcoin,soygun

Tayland'ın başkenti Bangkok'un Phra Nakhon bölgesindei Chakkraphet yolu üzerinde bulunan Buan Lee adlı kuyumcu geçtiğimiz günlerde soyuldu. Adının Montri olduğu öğrenilen hırsız, maske takarak mağazaya girdi ve dükkan sahibi Kornrawik Wangcharoenrung'a silah çekti. Dükkan sahibinin yanındaki müşteriler ve çalışanlar hızla arka odaya kaçtı. 34 yaşındaki hırsız içerideki altınları çantasına doldurdu. 

Polis, güvenli kameralarını ve mobese görüntülerini inceleyerek hırsızın yerini tespit etti ve soygundan 11 saat sonra yakalandı. Soyguncu Montri, polis sorgusundayken altın dükkanına motosikletiyle geldiğini ve soygunu gerçekleştirdikten sonra yine aracıyla kaçtığını söyledi. 

KRİPTODAKİ KAYBI TELAFİ İÇİN SOYGUN

Motosikletini gizledikten sonra yürüyerek eve döndüğünü belirten Montri, soygunu ise kripto para piyasalarındaki çöküşten kaynaklı olarak Bitcoin yatırımlarından büyük kayıp yaşadıktan sonra maddi sıkıntıya girdiğini ve soygunu da kriptodaki kayıplarını telafi etmek için yaptığını söyledi.

Hırsızın kripto para piyasasında ne kadar para kaybettiğine dair bilgi paylaşılmazken, dükkandan yaklaşık 1 milyon TL değerinde altın kolye çaldığı bildirildi. Montri hakkında silahlı soygun suçundan dava açıldı.

Öte yandan kripto para piyasalarındaki çöküş nedeniyle dünya çapında yatırımcıların yaklaşık 1,5 milyar dolar kaybettiği düşünülüyor. Bitcoin şu anda yaklaşık 20 bin 500 dolardan işlem görüyor.

Kaynak: The Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...