Tgrt Haber
29 Haziran 2022 17:05 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 17:14

Kritik görüşme öncesi sıcak mesaj: ABD Türkiye'nin F-16 modernizasyon planını destekliyor

İspanya'nın başkenti Madrid'de devam eden 32. NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile bir araya gelecek. Kritik görüşme öncesi ABD cephesinden F-16 filosunun modernizasyonuyla ilgili olumlu sinyal geldi.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Anadolu Ajansı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın iki yüzlü tavrının da konuşulacağını belirtmişti.
joe biden,cumhurbaşkanı erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın iki yüzlü tavrının da konuşulacağını belirtmişti.

NATO Liderler Zirvesi bugün kritik bir görüşmeye ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile bir araya gelecek. TSİ 18.45’te yapılması planlanan görüşme sonrasında verilecek mesajlar tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Görüşme öncesi ABD tarafından olumlu sinyaller gelmesi yeni bir dönemin işaret olarak yorumlandı.

ABD TAMAMEN DESTEKLİYOR

ABD Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Celeste Wallander, Beyaz Saray Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby ile bir grup gazeteciye açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yeni F-16 satın alma ve mevcut F-16'larını modernize etme talebini değerlendiren Wallender, "ABD, Türkiye'nin F-16 filosu için modernizasyon planlarını tamamen destekliyor." dedi.

GÜVENLİĞE KATKIDA BULUNUYOR

Wallender, Türkiye'nin güvenliğinin NATO'nun güvenliği demek olduğunu belirterek, "Bu planlar şu anda çalışılıyor ve sözleşme süreci için üzerinde çalışılması gerekiyor, ancak ABD Türkiye'nin savaş uçağı filosunun modernizasyonunu destekliyor, çünkü bu NATO güvenliğine katkıda bulunuyor. Güçlü Türk savunma kabiliyeti, güçlü bir NATO savunmasına katkıda bulunur" ifadelerini kullandı.

F-16 VE YUNANİSTAN MASADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Liderler Zirvesi'nin gerçekleşeceği Madrid'e hareketinden önce açıklamalarda bulunmuştu

NATO Liderler Zirvesi’nde ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleşmesi planlanan ikili görüşmede nelerin konuşulacağının sorulması üzerine Erdoğan, F-16 meselesinin hala masada olduğunu son dönemlerde Yunanistan'ın iki yüzlü tavrının da konuşulacağını belirtmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...