Tgrt Haber
11 Haziran 2021 10:29

Kritik NATO zirvesi öncesi Bakan Akar'dan S-400 mesajı

14 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile gerçekleşecek olan NATO liderler zirvesi öncesinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan kritik S-400 mesajı geldi.

Kritik NATO zirvesi öncesi Bakan Akar'dan S-400 mesajı
Milli Savunma Bakanı Akar,s-400

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen olan NATO Liderler Zirvesi 14 Haziran’da Belçika'nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilecek. Kritik zirve öncesi Bakan Akar’dan S-400 ve terör örgütü PKK/YPG mesajı geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Komutanlığının açılış törenine katıldı. NATO'nun önemine değinen Akar, "Türkiye olarak inancımız odur ki NATO, varoluş gerekçesini korumakta ve NATO’nun önemi giderek artmaktadır. NATO’nun ikinci büyük ordusuna sahip olan Türkiye, İttifak’ın yükünü ve tüm değerlerini paylaşarak NATO’yu kendi güvenliğinin merkezine koymakta ve aynı zamanda NATO’nun güvenliğinin merkezinde yer almaktadır” ifadelerini kullandı

NATO’YA TERÖR TEPKİSİ

Terörle mücadelede NATO’dan beklediği desteği göremedikleri ifade eden Bakan Akar, “NATO müttefiklerimiz, dünyanın birçok bölgesinde terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadele etmişlerse de maalesef PKK/YPG terör örgütüne karşı aynı kararlı duruşu göstermemiştir. Türkiye, ulusal güvenliğini ve bölgesel istikrarı tehdit eden PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütünün Suriye’nin kuzeyindeki eylemlerine karşı, birlikte mücadele için müttefiklerine sayısız çağrıda bulundu” dedi.

“GİRİŞİMLERDE BULUNDUK AMA ALAMADIK”

Kritik zirve öncesinde ABD Savunma Bakanı Llyod James Austin ile gerçekleştirdiği görüşmeyi anlatan Bakan Akar, “Ülkemize yönelik risk ve tehditlerin en üst düzeye yükseldiği bir dönemde hava savunma sistemlerinin temini için müttefiklerimizle görüşerek ABD’den Patriot, Fransa-İtalya’dan SAMP-T alma girişimlerinde bulunduk. Ancak bu, çeşitli nedenlerle mümkün olmadı. Bunun üzerine istediğimiz şartları sağlayan Rusya’dan S-400 hava ve füze savunma sistemlerini satın aldık” ifadelerini kullandı.

NATO GELECEĞE DAHA ADIM İLERLEYECEK

S-400 konusunda görüşmelere hazır olduklarını anlatan Bakan Akar, “Bunları gizli saklı yapmadık, gizli bir gündemimiz hiçbir zaman olmadı. Bu sistemleri almaktaki temel amacımız, ülkemizi ve 84 milyon vatandaşımızı havadan gelecek muhtemel tehditlere karşı savunmaktır. Muhataplarımızın bu konuda teknik anlamda kaygısını ele almaya hazır olduğumuzu da defalarca belirttik. Görüşmelerde açık ve şeffaf davranıyoruz. Makul ve mantıklı çözümler her zaman mümkün. Türkiye'nin NATO'ya katkısı ve NATO'nun Türkiye ile iş birliği, F-35'lerden, S-400’lerden çok daha derin ve kapsamlıdır. Bunu, NATO Genel Sekreteri Sayın Stoltenberg de açıkça ifade etmiştir. Sonuç olarak Türkiye’nin içinde olduğu NATO, daha anlamlı ve daha güçlüdür ve geleceğe daha emin adımlarla ilerleyecektir” şeklinde konuştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...