Tgrt Haber
22 Haziran 2021 09:42

Küba'nın aşısı Abdala yüzde 92,28 etkili

Küba Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezi, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla, Küba’nın geliştirdiği Abdala adı verilen koronavirüs aşısının Faz-3 testlerinin tamamlandığını ve yüzde 92,28 etkinlik oranı olduğu belirtildi.

Küba'nın aşısı Abdala yüzde 92,28 etkili
KÜBA,aşılama,Aşı,Abdala

Koronavirüs(Kovid-19) aşıları için çalışmalar yürütüldüğü Küba’da Abdala ismi verilen aşının Faz-3 çalışmaları tamamlandı. Aşının etkinlik oranı yüzde 92,28 olarak açıklandı.

KENDİ İMKANLARIYLA NÜFUSUNU AŞILAYAN TEK ÜLKE

Küba Genetik Mühendisliği ve Biyoteknoloji Merkezinin (CIGB) Twitter paylaşımında, üretilen anti Kovid-19 dozunun etkinliğinin yüzde 92,28 olduğu belirtti. Küba'nın 5 aşı adayı olduğunu en etkilisinin ise yüzde 92,28 oranıyla Abdela aşısı olduğu söylenen paylaşımda, "Küba, kendi öz imkanlarıyla nüfusunu aşılayan ilk ülke olacak" ifadesi kullanıldı.

"GURUR DUYULACAK BİR OLAY"

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel de Twitter'dan aşı haberlerini paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Soberana 02 ve Abdala aşılarının başarılı çıkan sonuçlarının sevinciyle size bu haberleri veriyorum. Abdala'nın etkinliği gurur duyulacak bir olay. Tüm engellere rağmen bilim insanlarımız bize çok etkili 2 aşı verdiler" dedi. Küba, 19 Mart'ta çalışmaları devam etmekte olan aşılardan birinin insan denemeleri için onaylandığı ve 19 ila 80 yaşları arasında yaklaşık 48 bin kişi üzerinde deneneceğini açıklamıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...