Tgrt Haber
19 Mart 2015 23:52

Küçük kızın diş etinden 15 tane kurtçuk çıkarıldı

Brezilya'nın başkenti Brasilia'da diş eti şişmesi şikayetiyle diş doktoruna giden 10 yaşındaki küçük bir kızın diş etinden 15 tane kurtçuk çıkarıldı.

Küçük kızın diş etinden 15 tane kurtçuk çıkarıldı
Küçük kız, diş eti, kurt,

Tıp tarihinde eşine ender rastlanan olay, Brezilya'nın başkenti Brasillia'da yaşandı.Ana Cardoso adlı 10 yaşındaki kız çocuğu, diş etinin şişerek ağrıması ve ağzında bir şeylerin kıpırdadığını söylemesi üzerine annesi tarafından diş doktoruna götürüldü. Ana'nın muayene eden doktor,küçük kızın şişen diş etinde sinek larvası (kurtçuk) tespit etti. Yapılan operasyonda doktor Ana'nın diş etinden 15 adet kurtçuk çıkarttı. Doktorlar, çocuktaki rahatsızlığa, sinek larvaları gibi parazitlerin yol açtığı bir hastalık türü olan 'miyaz' teşhisi koyarken, bu tür hastalıklara daha çok yoksul insanların yaşadığı sıcak bölgelerde rastlandığını açıkladı. Rahatsızlığın kulaklar ve burunda da görüldüğü belirtilirken kurtçukların beyine sıçraması durumunda ölümcül sonuçlara yol açtığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...