Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
06 Ocak 2018 20:16

Kudüs'te göstericilere müdahale

İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te düzenlenen gösterilere müdahalesinde 1 Filistinli yaralandı, 1 Filistinli gözaltına alındı.

Kudüs'te göstericilere müdahale
kudüs,,gösterici,,müdahale,

Doğu Kudüs'teki Selahaddin Caddesinde bir araya gelerek ellerinde Filistin bayraklarıyla slogan atan gruba, İsrail güçleri ses bombalarıyla müdahale etti.
Göstericilerin ellerindeki Filistin bayraklarını toplayan İsrail polisi ile göstericiler arasında şehrin sokaklarında bir süre kovalamaca yaşandı. İsrail polisinin müdahalesi sırasında bir kişi hafif şekilde yaralanırken bir kişi de gözaltına alındı.

Polisin müdahalesinin ardından göstericiler olaylar çok büyümeden dağıldı.
İsrail polisinden ise olaylara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail’in başkenti" olarak tanıdığını duyurduğu 6 Aralık'tan bu yana başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere, Batı Şeria'daki kentler ile Gazze sınırındaki bölgeler gösterilere sahne oluyor. İsrail güçleri bu gösterilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek veya plastik mermilerle müdahale ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...