Tgrt Haber
09 Ocak 2015 17:49

Kudüs'te kar yağışı şehri beyaza bürüdü

Kudüs'te Cuma namazının ardından başlayan kar, şehrin yüksek semtlerini yer yer beyaza bürürken, Mescid-i Aksa çevresinde güzel manzaralar oluştu.

Kudüs'te kar yağışı şehri beyaza bürüdü
kudüs, kar, kar yağışı,

Kudüs'te Cuma namazının ardından başlayan kar, şehrin yüksek semtlerini yer yer beyaza bürürken, Mescid-i Aksa çevresinde güzel manzaralar oluştu.Aksa’da kar yağışına tanıklık eden Filistinliler, Kubbet'üs Sahra ve Kıble Mescidi çevresinde hatıra fotoğrafları çektirdi. Öte yandan Kudüs’ü Çarşamba gününden itibaren etkisi altına alan soğuk ve yağışlı havaya rağmen binlerce Müslüman cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya geldi. Kubbet'üs Sahra ve Kıble Mescidi'ne sığmayan Müslümanlar yağmur altında namaz kıldı. Kudüs'e mevsimin ilk karı 8 Ocak'ta yağmıştı. Kudüs'te kar yağışının akşam saatlerinde durması havanın Pazar gününden itibaren mevsim normallerine dönmesi bekleniyor. Mescid-i Aksa Külliyesi içerisinde Kıble Mescidi ile Emeviler döneminde inşa edilen Kubbet'üs Sahra camisinin yanı sıra müze, medreseler, bahçeler ve büyük avlu bulunuyor. İslam inancında Beyt'ul Makdis ve Mescid-i Aksa adları verilen külliye alanı, Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor. Süleyman Mabedi kalıntılarının, külliye alanının altında olduğuna inanan Yahudi yerleşimciler külliye alanı altında kazı çalışmaları yapıyor. Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...