Tgrt Haber
22 Temmuz 2021 13:30

Drone ile yağmur yağdırdılar

Sıcak hava ile boğuşan Birleşik Arap Emirlikleri, yeni kurulan bir sistem ile ülkeye yağmur yağdırdı. Bulut tohumlama olarak da bilinen bu teknikte drone teknolojisi kullanılarak yağmur yağdırılıyor.

Drone ile yağmur yağdırdılar
BAE,birleşik arap emirlikleridubai,drone,yağmur,yapay yağmur

Yılda ortalama sadece 78 milimetre yağış alan Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yapay yağmur üretildi.  BAE'nin Dubai kentinde drone ile yağmur yağdırıldı.

MUSON YAĞMURLARI YERİNE DRONE YAĞMURLARI

Sıcak hava ile boğuşan ülkede bulut tohumlama yöntemi kullanıldı.BAE'nin Ulusal Meteoroloji Merkezi tarafından yayınlanan video görüntüleri, ülke genelinde karayollarında bir yağmur tabakası oluşturan muson yağmurları görüldü.

Drone ile yağmur yağdırdılar

Dünyanın en kurak ülkelerinden biri olan Birleşik Arap Emirliklerinde bulut operasyonları 15 milyon dolarlık bir projenin parçasını içerisinde yer alıyor. Yağmur, Birleşik Krallık'taki Reading Üniversitesi'ndeki uzmanlar tarafından yürütülen araştırmalarda drone teknolojisi kullanılarak oluşturuldu.

Teknoloji, bulutlara elektrik yüklerini salmak için bir drone kullanıyor, bu da su damlacıklarının birleşmesine ve yağış oluşturmak için birbirine yapışmasına yardımcı oluyor.

Drone ile yağmur yağdırdılar

Araştırmalar, bulut tohumlama yönteminin, bulutların kalitesine bağlı olarak yağmur miktarını yüzde 5 ile yüzde 70 arasında artırabileceğini gösteriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...