Tgrt Haber
16 Eylül 2021 16:27

Kuraklık yüzünden Kenya'da çocuklar yaprak yemeye başladı

Doğu Afrika ülkesi Kenya, kuzey ve doğu bölgelerinde görülen kuraklık nedeniyle 20'den fazla bölgede ulusal felaket ilan etti. Yüz binlerce kişinin açlıkla yüz yüze kaldığı ülkede çocuklar, yaprak yemeye başladı.

Kuraklık yüzünden Kenya'da çocuklar yaprak yemeye başladı
kenya,,kuraklık,,afrika,

Kuraklık nedeniyle ulusal afet ilan edilen Kenya'da 2,1 milyon kişi açlıkla baş ederken 500 binden fazla çocuk kötü beslenme nedeniyle sağlık sorunları yaşıyor. Son olarak ise Kenya'daki bazı insanların, hayatta kalmak için yaprak yemeye başladığı bildirildi. Son yıllarda tarihinin en büyük çekirge istilasıyla boğuşan Kenya'da, yağmur dönemlerindeki yetersiz yağış nedeniyle gıda krizinin büyümesinden korkuluyor.

Kuraklık yüzünden Kenya'da çocuklar yaprak yemeye başladı

OTLAK ALAN KALMADI

BBC'nin haberine göre, ülkenin sahil kentlerinden Kilifi'de bir kişi açlıktan hayatını kaybederken, 20 kişi de açlığın yol açtığı sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık 250 bin kişinin zor durumda olduğu bölgede, otlak alan kalmadığı için çiftlik hayvanlarının da ölmeye başladığı aktarıldı.

Kilifi'ye bağlı bir köyde, 8 çocuk annesi Kahunda Shikari Kombe, hayatta kalmak için çocuklarına "Mtunguru" ağacının acı yapraklarını yedirdiğini ve başka çareleri olmadığını dile getirdi.

Kuraklık yüzünden Kenya'da çocuklar yaprak yemeye başladı

BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR ÖLDÜ

Bazen köye mısır unu bağışlarının ulaştığını belirten Kombe, büyükbaş hayvanlarının öldüğünü ve geriye sadece bir ineklerinin kaldığını söyledi.

Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, 8 Eylül'de ülkenin kuraklık görülen 47 idari bölgesinden 27'sinde "ulusal afet" ilan etmişti. Kenya Ulusal Kuraklık Yönetimi İdaresine göre, en az 2 milyon Kenyalı gelecek aylarda etkisini artırması beklenen kuraklıktan olumsuz etkileniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...