Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Temmuz 2021 00:16

Hindistan'da Kurban Bayramı'nda inek kesmek yasaklandı

Dünyanın en kalabalık nüfuslu ikinci ülkesi olan Hindistan'ın Keşmir eyaletinde Kurban Bayramı'nda inek, buzağı ve develerin kesilmesi yasaklandı.

Hindistan'da Kurban Bayramı'nda inek kesmek yasaklandı
hindistan,kurban,inek,yasak

Hindistan'da Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı Keşmir'de tartışmaya yol açacak bir karar alındı. Ülkede kutsal sayılan ineklerin kesimine yasak getirildi.

Keşmir'de Kurban Bayramı'nda inek, buzağı ve deve gibi hayvanların kurbanlık olarak kesilmesi yasaklandı. Hindistan Hayvancılık Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda alınan yasak kararının uygulanması ve denetlenmesi hususunda güvenlik güçlerine çağrı yapıldı.

CEZAYA RAĞMEN İNEK KESEN VAR

Nüfusunun yaklaşık yüzde 97'si Müslüman olan Keşmir'de inek kesmek yasaklanırken, Kurban Bayramı'nda yalnızca koyun ve keçi kesimine izin veriliyor. Keşmir'e bağlı bazı yerleşim bölgelerinde ise para veya hapis cezalarına rağmen inek gibi büyükbaş hayvanlar kurban olarak kesiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...