Tgrt Haber
15 Ekim 2021 21:37

Küresel ısınmaya karşı ilginç çözüm: İneklerin tuvalet eğitimi başarıyla sonuçlandı

Almanya’da küresel ısınmayla ilgili bir proje kapsamında 11 ineğe verilen tuvalet eğitiminin başarıya ulaştığı belirtildi.

Küresel ısınmaya karşı ilginç çözüm: İneklerin tuvalet eğitimi başarıyla sonuçlandı
Almanya,İnek,Küresel ısınma,Çevre kirliliği

Almanya’da küresel ısınma ve çevre kirliliği kapsamında ineklere tuvalet eğitimi veriliyordu. Araştırmacıların öncülük ettiği projede 16 inekten 11’ine verilen eğitimin başarıya ulaşıldığı açıklandı. Projede yer alan araştırmacılara göre ineklere yönelik tuvalet eğitimi sanılandan daha kolay gerçekleşti.

15 GÜNDE ÖĞRETİLDİ

Hayvanların davranış biçimlerini incelen bilim insanı Lindsay Matthew, bu eğitimin çocuklarda bile haftalar hatta aylar aldığını ama bu hayvanlarda(inekler) sadece 15 kez bir araya gelmemizle tamamen eğitildiğini belirtti. İneklere idrarını yapma eğitimi 15 günde öğretildi. Eğitim kapsamında ödül ve ceza kuralı uygulanarak ineklere idrarlarını belli bir bölgede yapma talimatı verildi. Bu bölgede ineklere dışkılamaları yasaklandı.

AŞIRI MİKTARDAKİ İDRAR ÇEVRE SORUNUNA DA NEDEN OLUYOR

Talimatları başarı şekilde yerine getiren ineklere ödül olarak şekerli sıvı verildi. Belirlenen bölgenin dışında idrarını yapan inekler soğuk su tazyiki ile cezalandırıldı.  Araştırmacılara göre aşırı miktardaki idrar Avrupa'da çevre sorununa neden oluyor. Lindsay Matthew'a göre bir inek günde ortalama 30 litre idrar boşaltıyor. Kapalı alanlarda ineklerin idrar ile dışkılarının karışımı amonyak gazı üretimine, bu da asit yağmurlarına neden oluyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...