Tgrt Haber
03 Kasım 2014 18:26

Kürtlerden Türkiye'ye Kobani için teşekkür

Kürdistan Yurtseverler Birliği Politbüro Üyesi Bahtiyar, Peşmergenin, Kobani'ye geçişine izin veren Türkiye'ye teşekkür etti.

Kürtlerden Türkiye'ye Kobani için teşekkür
süleymaniye, peşmerge, kobani, Ortadoğu Haberleri,

Bahtiyar, partisinin Süleymaniye'deki genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Peşmerge güçlerinin, Kobani'ye geçişine izin vermesinden dolayı Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Ancak böylesi bir savaşta en az bin Peşmergenin Kobani'ye gönderilmesi gerekiyordu. Yine de Peşmergenin Kobani'ye gitmesi tarihi bir olaydır. Bize gelen bilgilere göre Peşmergenin beraberinde götürdüğü ağır silahların etkisi görülmeye başlandı" dedi.

KYB olarak Suriye'nin kuzeyinde ilan edilen üç kantonu tanıma taraftarı olduklarını açık bir şekilde dile getirdiklerini hatırlatan Bahtiyar, "Parti olarak bir beyanname yayımlayarak Kürdistan bölgesel hükümetinden Rojava devriminin resmen tanınması talebinde bulunmuştuk. Rojava'ya yönelik yardımlarımız devam edecek" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...