Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Eylül 2016 09:18

Kutsal topraklarda hac heyecanı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hac ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanların kutsal topraklara yolculuğu devam ediyor.

Kutsal topraklarda hac heyecanı
hac, mekke

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hac ibadetini yerine getirmek isteyen Müslümanların kutsal topraklara yolculuğu devam ediyor.

Hac farizası için gelenler Mekke'de araç ve insan yoğunluğu oluştururken, Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Servis Ekibi de Türk hacı adaylarının Kabe'ye ulaşımına destek oluyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke Servis Ekip Başkanı Abdurrahman Han, Aziziye bölgesindeki Servis Ekip Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türk hacı adaylarını 14 hat üzerinden Kabe'ye ulaştırdıklarını söyledi.

Hacı adaylarını Mescid-i Haram'a 4-5 kilometre uzaklıktaki 42 otelin önünde alarak taşıdıklarını belirten Han, "Servis hizmetine 12 Ağustos’ta başlayıp son hacı gidiş tarihi olan 3 Ekim'de bitirdik. Servis hizmeti, zahmetli bir iş ve haccın en zor ayaklarından biridir. Ayrıca büyük bir yoğunluk söz konusudur. Biz bu konuda elimizde gelen bütün gayreti gösteriyoruz." dedi.

''Kabe'ye gidiş-dönüşler için ulaşım sağlıyoruz''
Han, hacı adaylarının ibadetlerini kolaylaştırmak için ulaşımda üç alanda hizmet yürüttüklerini ifade etti.

İlk olarak Mekke'ye gelen hacı adaylarının umre yapmalarını sağladıklarını aktaran Han, "Bir program dahilinde birkaç saat içinde hacı adaylarımıza ilk umrelerini yaptırıyoruz. Ardından hacı adaylarının ibadetlerini ve Kabe'ye gidiş-dönüşleri için ulaşımlarını sağlıyoruz. Üçüncü hizmetimiz de hacı adaylarının Harem'e 7/24 intikallerini sağlamak. Hacılarımızı huzura taşıyoruz. Bu çok zorlu ve bir o kadar da önemli bir görevdir. Bunu yaparken iki hedefi gözetiyoruz. Birisi Allah rızasını, diğeri de 40 bin hacı adayımızın hayır duasını kazanmaktır." diye konuştu.

"Çarşamba günü Kabe'ye araçlarla gidilmeyecek"
Han, servis ekibi olarak hacı adaylarını gezilecek, görülecek ve ibadetlerini yapabilecekleri yerlere taşıdıklarını ifade etti.

Harem'e ulaşımın 111 otobüsle sağlandığını, yoğunluğa göre otobüs sevkıyatı yaptıklarını dile getiren Han, "14 hat üzerinden taşıma yapıyoruz. Her otelin önünden ortalama 13 dakikada bir otobüs kalkıyor. Ulaşımda yoğunluğun en çok arttığı döneme girildi. Servislerin kaldırılacağı döneme girdik. Çarşamba günü Kabe'ye araçlarla gidilmeyecek. Bizler kural ihlallerini yapmamaya özen göstererek hacı adaylarımıza son gününe kadar servis hizmetini en güzel şekilde vermeye devam edeceğiz. Kiraladığımız otobüslerimizle sadece Türk hacı adaylarını değil başka ülkelerden gelen Müslümanlara da hizmet veriyoruz. Ulaşım konusunda yoğunluğun en fazla yaşanacağı yerlerden biri de Arafat'tır. Bunun için de gerekli planlama yapıldı. Arafat'taki ulaşımda 345 otobüs şoförü görev yapacak ve her araçta en az bir Diyanet personeli olacak. Ayrıca yol güzergahları ve işaretler konusunda da 120 personel görev yapacak. Buradaki ulaşım hizmetini ring şeklinde sunuyoruz."şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...