Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Ağustos 2022 15:23 - Güncelleme : 16 Ağustos 2022 15:28

Kütüphaneden aldığı kitabı 75 yıl sonra iade etti

ABD'’de yaşayan bir adam kütüphaneden ödünç aldığı kitabı 75 yıl sonra geri getirdi.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kütüphaneden aldığı kitabı 75 yıl sonra iade etti
Kitap,Kütüphane

ABD'nin New Jersey eyaletinin Jersey City kentinde yaşayan Bob Jablonski 14 yaşındayken Jersey City Halk Kütüphanesi'nden ödünç aldığı Yazar Oden Rudolph'un Hitler isimli kitabını 75 yılın ardından geri getirdi. Kütüphaneden 14 yaşındayken ödünç aldığı kitabı 89 yaşında teslim eden Jablonski, evinde temizlik yaptığı esnada kitabı bulduğunu söyledi. Kütüphane yetkilileri Jablonski tarafından iade edilen kitapta yıpranma veya hasar bulunmadığını söyledi. Yetkilileri, "Çalışanlar, kitabı ve Jablonski'nin 1947'deki kütüphane deneyimini çok merak ediyor. Fakat Jablonski ziyareti ile ilgili detayları pek hatırlamıyor" açıklamasında bulundu. 

CEZA ÖDEMEKTEN KORKMAYIN

Jersey City Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Kate Davis Hudson olayın ardından yaptığı açıklamada, "Eğer biri Bay Jablosnki ile aynı duruma düşerse, lütfen binlerce Dolar ceza ödemekten korkmasın. Bay Jablonski 70 yıl sonra bile kitabı hiçbir borcu olmadan geri getirdi, siz de yapabilirsiniz" dedi. Jersey City Halk Kütüphanesi geçtiğimiz yıl teslimi gecikmiş kitaplar için okuyuculardan alınan ceza ücretini kaldırmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...