Tgrt Haber
05 May 2014 15:39

Kuveyt sokak köpeklerini sınır dışı edecek

Kuveyt'te, sokaklardan toplanacak başıboş köpeklerin sağlık kontrolleri ile tedavilerinin tamamlanmasının ardından yurt dışına gönderilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Kuveyt sokak köpeklerini sınır dışı edecek
kuveyt, sokak köpekleri, sınır dışı, köpekler

Kuveyt Televizyonu'nun haberine göre, Tarım ve Balıkçılık İdaresi Başkanı Şakir Avad, yerleşim birimlerindeki sokak köpeklerinin yakalanarak hasta olanların tedavi edilmesinin ardından yurt dışına gönderilmesi için bir şirketle anlaşma imzalamayı planladıklarını belirtti. Hükümet denetiminde yürütülecek çalışma kapsamında köpeklerin sadece isteyen ülkelere gönderileceğini vurgulayan Avad, şunları kaydetti: "Göndermeden önce sokak köpeklerinin tüm rehabiltasyon ve tedavi işlemleri Kuveyt'te yapılacak. Köpeklerin yurt dışına gönderilmesi konusunda uluslararası hayvan haklarına aykırı bir durum olmayacak. Sokak köpekleriyle ilgili bu projenin gerçekleşmesi için bir şirketle anlaşmayı planlıyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...