Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ekim 2020 15:15

Kuveyt'in yeni Veliaht Prensi açıklandı

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Şeyh Mişaal Al-Ahmad el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ı Kuveyt'in Veliaht Prensi olarak seçti.

Kuveyt'in yeni Veliaht Prensi açıklandı
Kuveyt,Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah,Şeyh Mişaal Al-Ahmad el-Ahmed el-Cabir es-Sabah

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın hayatını kaybetmesinin ardından yerine geçen Veliaht Prens Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir yeni Veliaht Prensi seçti.

Kuveyt kraliyet Divani, Şeyh Mişaal Al-Ahmad el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ı Kuveyt'in Veliaht Prensi olarak seçildiğini açıkladı.

Kuveyt kraliyet Divani’na göre Perşembe günü Kuveyt Ulusal Meclisi'nde yeni Veliaht Prensinin seçimi onaylayacak.

Kuveyt Ulusal Meclis’te seçilen Emir yeterince oy alamazsa, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah aday olabilecek 3 Veliaht Prensinin isimleri daha sunacak.

Şeyh Mişaal Al-Ahmad el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, 1940 doğumlu, Kuveyt'in 10. Emirinin yedinci oğlu ve 29 Eylül'de vefat eden Kuveyt Emirinin erkek kardeşi. Mişaal Al-Ahmad 2004 yılından bu yana Kuveyt Ulusal Muhafızları'nda şef yardımcısı olarak görev yapmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...