Tgrt Haber
14 Ocak 2022 10:31

Kuzey Kore dünyaya aldırış etmiyor: Yeni bir füze denemesi gerçekleştirdi

Birçok ülkenin uyarılara rağmen Kuzey Kore füze denemelerine devam ediyor. Japonya ve Güney Kore kuvvetlerince Kuzey Kore'nin yeni bir balistik füzenin ateşlendiğini duyurdu.

Kuzey Kore dünyaya aldırış etmiyor: Yeni bir füze denemesi gerçekleştirdi
Kuzey Kore,Füze,Japonya,Güney Kore

Birçok dünya ülkesi Kuzey Kore'nin füze denemelerini durdurması için çağrıda bulunmuştu. Savunma teknolojilerine yönelik denemelere hız veren Kuzey Kore bütün uyarılara ve çağrılara rağmen yeni bir silah testi daha gerçekleştirdi. Japonya ve Güney Kore Sahil Güvenlik Kuvvetleri, yerel saat ile 14.55'de Pyongyang'dan yeni bir füze ateşlendiğini duyurdu. ABD ile iş birliği içinde fırlatılan yeni füzenin analiz edildiği belirtilirken, hava yolu ve deniz trafiği güvenliğine ilişkin bilgilerin doğrulanmaya çalışıldığı da ifade edildi.

BU AY ÜÇÜNCÜ DENEME

Pyongyag, 5 Ocak tarihinde hipersonik bir füze denemesi gerçekleştirmiş, 700 kilometre uzaklıktaki belirlenmiş hedefin başarı ile vurulduğu açıklanmıştı. Başka bir hipersonik füzeyi daha 11 Ocak’ta ateşleyen Kuzey Kore yönetimi, devlet medyası aracılığıyla yaptığı açıklamada bin kilometre uzaklıktaki hedefin başarılı şekilde hedef alındığını duyurmuştu. Öte yandan son denemenin geliştirilen hipersonik silah sisteminin genel teknik özelliklerinin nihai doğrulamasını amaçladığı belirtilirken, hipersonik füze geliştirme çalışmalarının ülkenin 5 yıllık savunma planında en yüksek stratejik öneme sahip olduğu hatırlatılmıştı.

KUZEY KORE'YE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Nükleer silah programı nedeniyle Birleşmiş Milletler'in (BM) uyguladığı yaptırımlara rağmen silah geliştirme çalışmalarını sürdüren Kuzey Kore, son olarak geçtiğimiz hafta yeni bir füze denemiş ve silahın hipersonik füze olduğu açıklanmıştı. Dün de Güney Kore ve Japonya hükümetinden yapılan açıklamada, Pyongyang'ın Japon Denizi'ne doğru yeni bir füze fırlattığı bildirilmişti.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...