Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ağustos 2021 19:47

Kuzey Kore, Güney Kore’nin yaptığı çağrılara cevap vermiyor

Kuzey Kore'nin, 27 Temmuz’da yeniden kullanıma açılan iki ülke arasındaki iletişim kanalı üzerinden yapılan Güney Kore tarafından yapılan çağrılara cevap vermediği öğrenildi.

Kuzey Kore, Güney Kore’nin yaptığı çağrılara cevap vermiyor
Güney Kore,,Kuzey Kore,

Kuzey Kore ve Güney Kore arasında Haziran 2020’de kapatılan iletişim hattı 27 Temmuz’da yeniden kurulmuştu. Ancak Güney Kore iletişim hattı üzerinden yapılan çağrılara Kuzey Kore'nin cevap vermediğini duyurdu. 

TATBİKAT GEREKÇE GÖSTERİLİYOR

Güney Koreli yetkililer, Kuzey Kore’nin iletişim hattı üzerinden yapılan aramalara cevap vermediğini bildirdi. Basında yer alan haberlerde, Kuzey Kore’nin tüm uyarılarına rağmen Güney Kore’nin ABD ile ortak tatbikat yapması nedeni ile telefonlara cevap vermediği öne sürüldü.

TEKNİK OLARAK SAVAŞ SÜRÜYOR

İki ülke arasındaki savaş 1953'te barış anlaşması yerine ateşkesle sona ermesi nedeni ile iki ülke teknik olarak hala savaşta gözüküyor. Kurulan iletişim hattı üzerinden iki ülke genellikle günde iki defa görüşme gerçekleştiriyor. Kuzey Kore, başarısız bir barış zirvesinin ardından ilişkilerin bozulması üzerine Haziran 2020'de iletişim hattını kapatmıştı.

"UMUT MU, YOKSA UMUTSUZLUK MU?"

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-Jong tatbikat için, "ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik düşmanca politikasının en canlı ifadesi" yorumunu yapmış, "Hükümetimiz ve ordumuz, Güney Kore'nin saldırgan savaş tatbikatlarına devam edip etmediğini veya büyük bir karar alıp almadığını yakından takip edecek. Umut mu, yoksa umutsuzluk mu? Bu bize bağlı değil" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...