Tgrt Haber
30 Aralık 2021 12:35

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un halkı için eridi! Son hali şaşırttı

Kuzey Kore devlet medyası, önceki gün ülke lideri Kim Jong-un yeni fotoğraflarını yayımladı. Kim'in son hali görenleri şaşırttı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un halkı için eridi! Son hali şaşırttı
kuzey kore,,kim jong-un,,kilo,

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un geçtiğimiz günlerde iktidar partisi toplantısında çekilen fotoğrafları, Kore Merkez Haber Ajansı (KCNA) tarafından yayımlandı. Kim'in bir hayli zayıflamış hali dikkatlerden kaçmadı. Hükümet yetkililerinin, ''Partinin ve halkın mücadelesini zaferin bir sonraki aşamasına yönlendirmeyi'' tartıştığı toplantı, Kuzey Kore'nin Covid-19 karantinaları, nükleer silah programı üzerindeki yaptırımlar ve doğal afetlerin neden olduğu ekonomik krizlerle boğuştuğu bir dönemde geldi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un halkı için eridi! Son hali şaşırttı

Hükümet yetkilileri, şiddetli gıda kıtlığı ile boğuşan ülkede 37 yaşındaki liderin halkı için daha az yediği konusunda ise ısrarcı oldu. Kim'in sağlıklı olduğunun da altı çizildi. Kim 2021'in başlarında 20 kilodan daha fazla verdiği haberleri, sağlığıyla ilgili tartışma başlatmıştı. 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un halkı için eridi! Son hali şaşırttı

Kuzey Kore liderinin daha da zayıfladığını gösteren fotoğraflar, KCNA'nın yakın zamanda Kuzey Kore'nin 25 milyonluk nüfusunun çoğunun açlık ve sistematik baskıyla mücadele etmesine rağmen, Kim'in 'bir deri bir kemik' durumunun “halkın kalbini kırdığını” bildirmesinin ardından paylaşıldı. 

 

COVİD PANDEMİSİ, GIDA KRİZİ, SEL FELAKETİ...

Öte yandan Kuzey Kore, son yıllarda koronavirüs pandemisinin yanı sıra bir gıda kriziyle mücadele ederken aileleri evsiz bırakan şiddetli sellerden de etkilendi. Ekim ayında Kim, BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün Kuzey Kore'nin yalnızca bu yıl yaklaşık 860 bin ton gıda açığı olduğunu tahmin etmesine rağmen, ülke 2025'te Çin sınırını yeniden açana kadar vatandaşlarına daha az yemeyi beklemeleri gerektiğini söyledi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...