Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ağustos 2022 10:19 - Güncelleme : 11 Ağustos 2022 10:30

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hastalığını kardeşi itiraf etti: Ağır hasta zamanlarında da çalıştı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ağır hasta olarak çalıştığını, kız kardeşi Kim Yo-Jong açıkladı. Yüksek ateşli hastalığı süresince dinlenmediğini söyleyen kardeşinin açıklamaları Kim Jong-un hakkında iddiaları doğrular nitelikteydi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hastalığını kardeşi itiraf etti: Ağır hasta zamanlarında da çalıştı
kuzey kore,covid-19,koronavirüs

Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Covid-19'a karşı 'zafer' kazandıklarını ilan etti. Kardeşi Kim Yo-Jong'tan itiraf ise zaferin ilan edildiği gün geldi. Dünyanın geri kalanından izole bir ülke olarak ilk kez geçtiğimiz mayıs ayında koronavirüs vakası bildiren Kuzey Kore'de Kim Jong-un Covid-19'a yakalandığı iddiası da kardeşi sayesinde neredeyse netlik kazandı. Kız kardeşi Kim Yo-Jong, ağabeyinin yüksek ateşli ve ağır hasta olduğu zamanlarda bile dinlenmeden çalıştığını söyledi. 

GÜNEY KORE'Yİ SUÇLADI

Güçlü bir üst düzey yetkili olan Kim Yo-Jong konuşmasında Güney Kore'yi sınırın ötesine Pyongyang karşıtı broşürler göndererek Covid-19’u Kuzey'e yaymakla suçladı. Güney Kore'deki aktivistler, geçen yıl yasaklanmış olmasına rağmen, propaganda broşürlerini balonlar kullanarak onlarca yıldır Kuzey Kore’ye gönderiyor.

Devlet haber ajansı KCNA'ya göre Kim, broşürlerin gönderilmesini "insanlığa karşı suç" olarak nitelendirdi ve "kontamine nesnelerle temas yoluyla bulaşıcı bir hastalık yayma tehlikesi" olduğunu belirtti. Kim Yo-Jong ayrıca Kuzey Kore'nin Güney Kore’ye  "güçlü bir misilleme tepkisi" düşündüğü konusunda uyardı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hastalığını kardeşi itiraf etti: Ağır hasta zamanlarında da çalıştı

''BİR AN BİLE DİNLENMEDİ''

34 yaşındaki Kim-Yo Jong, yaptığı konuşmada ağabeyinin sağlığına da değinerek, "Ateşi yüksek ve ağır hasta olmasına rağmen, son ana kadar bakmak zorunda olduğu insanları düşünerek bir an bile dinlenemedi” dedi.

Kuzey Kore, test ekipmanı eksikliği nedeniyle koronavirüs vakalarını ateşli hastalık olarak tanımlıyor.

ZAFER İLAN ETTİ

KCNA'nın bildirdiğine göre, Kim Jong-Un virüse karşı "büyük bir zafer" ilan etti ve Kuzey Korelilerin "yılmayan  azmini" övdü. Ayrıca, Kuzey Kore lideri kısıtlamaların kaldırılmasını emretti ve ülkede corona virüs nedeniyle sadece 74 ölümün yaşandığını aktardı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...