Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Mart 2016 13:49

Kuzey Kore, Manhattan'ı yerle bir edebilir

Kuzey Koreli bilim adamı, Manhattan'ı harabeye çevirebileceklerini iddia etti.

Kuzey Kore, Manhattan'ı yerle bir edebilir
manhattan,abd,

Kuzey Kore'nin, ABD'nin New York kentinin Manhattan bölgesini yerle bir edebilecek hidrojen bombası fırlatma kabiliyetine sahip olduğu ileri sürüldü.
KUZEY KORE ÇILDIRDI
Pyongyang yönetiminin resmi internet sitesi DPRK Today'de yayımlanan, bilim adamı Jo Hyeong-il imzalı makalede, "Kuzey Kore'nin minyatür bir savaş başlığını uzun menzilli füzeyle Manhattan'a fırlatması halinde burada yaşayan herkesin bir anda öleceği ve kentin küle döneceğini" savundu.
HİDROJEN BOMBASI
Kuzey Kore'nin 6 Ocak'ta hidrojen bombası denemesi yaptığını iddia etmesi üzerine BM Güvenlik Konseyi (BMGK), bu ülkeye yönelik yaptırımları artırma kararı almıştı. BMGK, Kuzey Kore'nin nükleer faaliyetlerine devam etmesi nedeniyle bu ülkeye yeni yaptırımlar uygulanmasını öngören karar tasarısını kısa bir süre önce oy birliğiyle kabul etmişti.
Pyongyang yönetimi hafta başında da Güney Kore ve ABD'nin bölgede geniş katılımlı ortak tatbikat başlatmasına sert tepki göstermiş, Washington ve Seul hükümetlerine karşı nükleer silah kullanabileceği uyarısında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...