Tgrt Haber
29 Eylül 2021 08:57

Kuzey Kore yeni tip hipersonik füze denemesini duyurdu

Kuzey Kore, geçtiğimiz günlerde füze denemelerine bir yenisini ekledi. Japonya'nın balistik füze iddiasını ardından Kuzey Kore, yeni tip hipersonik füze denemesi yaptığını duyurdu.

Kuzey Kore yeni tip hipersonik füze denemesini duyurdu
kuzey kore,füze

Geçtiğimiz günlerde Japonya, Kuzey Kore'nin balistik füze denediğini iddia etti. Güney Kore ise Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne kısa menzilli füze fırlattığını duyurdu. Kuzey Kore, bu iddiaların ardından yeni tip hipersonik bir füze denemesi yaptıklarını duyurdu.

Resmi medyada yer alan haberlere göre, yeni füze ülkenin gelecek beş yıl için yaptığı askeri gelişim planının en önemli beş silahlarından biri. Kuzey Kore, silahı 'stratejik silah' olarak tanımladı. Kuzey Kore'nin 'startejil silah' tanımı, füzenin nükleer özelliklere sahip olduğunu gösterdi.

Kuzey Kore yeni tip hipersonik füze denemesini duyurdu

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, "Bu silah sisteminin gelişimi, ülkenin kendini savunabilme becerilerini her açıdan arttırdı" dedi. Son füze denemesi, bir ay içinde Pyongyang'ın yaptığı üçüncü füze denemesi oldu. Ülke daha önce yeni tip güdümlü füze ve trenden atılan balistik füze sistemini denemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...