Tgrt Haber
16 Haziran 2022 12:14 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 12:33

Koronavirüsün patlak verdiği Kuzey Kore'de yeni salgın hastalık! Kim Jong-Un ilaçlarını bağışladı

Kuzey Kore'de patlak veren koronavirüsün ardından adı açıklanmayan yeni bir salgının daha baş gösterdiği açıklandı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un kendi ilaçlarını hastalara bağışladığı duyurulurken uzmanlar ise 'ulusunu düşünen lider' imajı çizmek için hastalığı değerlendirdiği yönünde açıklamalarda bulundular.

Koronavirüsün patlak verdiği Kuzey Kore'de yeni salgın hastalık! Kim Jong-Un ilaçlarını bağışladı
kuzey kore,hastalık,kim jong-un

Geçtiğimiz aylarda ilk kez koronavirüs vakası açıklayan Kuzey Kore'de yeni bir salgın hastalığın daha ortaya çıktığı bildirildi. Dünya Covid-19'un ardından maymun çiçeği virüsüyle mücadeleye başlamışken Kuzey Kore'de ortaya çıkan yeni salgının adı açıklanmadı. Devlet kontrolündeki Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), yeni salgın hastalığın ülkenin güneydoğusundaki Haeju şehrinde ortaya çıktığını duyurdu. Adı açıklanmayan hastalık için lider Kim Jong-Un'un ailesine ait stok ilaçları 'akut enterik hastalık' teşhisi konan kişilere bağışladığı açıklandı.

Uzmanlar, Kuzey Kore devlet medyasının "enterik hastalık" olarak tabir ettiği hastalığın yiyecek ve su yoluyla veya enfekte kişilerin dışkılarıyla temasla bulaşan bağırsak hastalıkları tifo, dizanteri veya kolera olabileceğine dikkat çekerken, söz konusu hastalıkların ülkede zaten sıkça görüldüğü belirtildi.

Koronavirüsün patlak verdiği Kuzey Kore'de yeni salgın hastalık! Kim Jong-Un ilaçlarını bağışladı

'ULUSUNU DÜŞÜNEN LİDER' İMAJI

Covid-19 salgını ve Birleşmiş Milletlerin yaptırımları nedeniyle zor günler geçiren Kim'in yeni salgın haberlerini kullanarak "ulusunu düşünen lider" imajı çizmeye ve halk desteği sağlamaya çalıştığı yönünde yorumlar yapıldı.

MİLYONLARCA KİŞİ COVİD-19'A YAKALANMIŞTI

Covid-19 salgınında yaklaşık 2 yıllık sürenin ardından ilk enfeksiyonu geçtiğimiz mayıs ayında açıklayan Kuzey Kore'de vaka sayısı kısa sürede milyonları bulmuştu. Kesin vaka sayısını açıklamayan devlet medyası, "şüpheli ateş belirtisi" gösteren hasta sayısının dün itibarıyla 4 milyon 532 bin 240'a yükseldiğini bildirmişti. Ülkede 73 kişi de şüpheli Covid-19 vakaları nedeniyle hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...