Tgrt Haber
12 Ekim 2021 11:53

Kuzey Kore'den ABD tehditlerine karşı ordu hamlesi

Son zamanlarda sürekli olarak füze denemeleriyle gündeme gelen Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-Un, ABD'nin tehditlerine karşılık olarak 'yenilmez bir askeri güç' kuracağını açıkladı.

Kuzey Kore'den ABD tehditlerine karşı ordu hamlesi
kuzey kore,,güney kore,,abd,

Geçtiğimiz haftalarda yeni hipersonik ve uçaksavar füzelerini test eden Kuzey Kore, ABD'nin tehditlerine karşı 'yenilmez bir askeri güç' kuracağını açıkladı. Kim Jong-Un, silah geliştirme programının ise meşru-müdafaa için olduğunu ve savaş başlatma amacı gütmediğini belirtti. Askeri gücüyle ilgili açıklamasında Kim, büyük füze çeşitlerinin, tanklar dahil bir dizi askeri aracın gösterildiği savunma sergisinde ortaya koydu. 

2021 Meşru Müdafaa sergisinin düzenlendiği Pyongyang'da Kim Jong-Un, geçtiğimiz günlerde denizaltından füze fırlatan Güney Kore'deki askeri yapılanmaya hitaben ''Kuzey'in komşusuyla mücadeleye girmek istemediğini'' belirtti, konuya ilişkin ise şunları söyledi:

"Hiç kimseyle savaşı konuşmuyoruz, aksine savaşa engel olmayı ve ulusal egemenliğin korunması için savaştan caydırmayı konuşuyoruz.''

 

Kim Jong-Un, ABD'yi ise Kuzey ve Güney Kore arasında gerilimi tetiklemekle suçladı ayrıca Kuzey Kore'yi ABD'nin düşman olmadığına inandıracak herhangi bir davranışla karşılaşmadığını söyledi.

Kuzey Kore'den ABD tehditlerine karşı ordu hamlesi

ABD'NİN NÜKLEER SİLAH ŞARTI

BBC'nin haberine göre, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi Kuzey Kore ile görüşmek istediklerini söylemiş ancak yaptırımların hafifletilmesi için Pyongyang'ın nükleer silahlardan vazgeçmesi şartını koymuştu. Kuzey Kore ise bu talebi reddediyor. Birleşmiş Milletler ise Kuzey Kore'nin balistik füze ve nükleer silah denemeleri yapmasını yasakladı fakat Kuzey Kore, bu yasakları da sıklıkla deliyor bu nedenle de ülkeye yaptırımlar uygulanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...