Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2021 09:33

Kuzey Kore'den tehlikeli ikinci hamle: Japon Denizi'ne füze fırlattı

Güney Kore, Kuzey Kore'nin bir ayda ikinci kez füze denemesi yaptığını, Japon Denizi'ne 'kısa menzilli füze fırlattığını' duyurdu.

Kuzey Kore'den tehlikeli ikinci hamle: Japon Denizi'ne füze fırlattı
kuzey kore,kim jong-un,füze,güney kore

Kuzey Kore, gövde gösterilerine devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yeni tip uzun menzilli bir füze denemesi yapan ülkeden ikinci tehlikeli hamle geldi. ABD ordusu konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı ve füze atışından haberdar olduğunu belirtti. Fakat bu füze denemesinin ABD personeline veya müttefiklerine tehdit oluşturmadığını ifade etti. ABD'nin Hint-Pasifik Komutanlığı ise füze atışının 'Kuzey Kore'nin yasa dışı silah programının istikrarsızlaştırıcı etkisi olduğunu' söyledi.

Kuzey Kore'den tehlikeli ikinci hamle: Japon Denizi'ne füze fırlattı

'TANIMLANAMAYAN CİSİM'

Kuzey Kore'nin füze denemesinin ardından ilk olarak cismin ne olduğu tespit edilemedi. Japon medyası, Kuzey Kore'nin attığı cismin BM yaptırımları uyarınca yasaklanan balistik füze olabileceğini iddia etti. 

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae'in Pyongyan'ın son füze atışlarının amacının ne olduğunun araştırılması ve Kim-Jong-un kız kardeşi Kim Yo-jong'un son açıklamalarının ne anlama geldiğinin anlaşılması için Ulusal Güvenlik Konseyi'ne talimat verdi.

ŞARTLI BARIŞMA SİNYALİ

Kim Yo-jong birkaç gün önce Devlet Başkanı Moon'un Kore Savaşı'na resmi olarak son verme önerisine açık olduklarını dile getirdi fakat Güney Kore'nin öncelikli olarak 'düşmanca siyasetine son vermesini' şart koştu.

Test atışından kısa bir süre sonra Kuzey Kore'nin BM Büyükelçisi Kim Song, New York'ta BM'nin yıllık Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Kim Song, Kuzey'in 'silah sistemleri geliştirme, test etme, üretme ve sahip olma hakkı olduğunu' ifade etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...