Tgrt Haber
01 Temmuz 2022 09:53 - Güncelleme : 01 Temmuz 2022 10:11

Bir bu kalmıştı! Kuzey Kore'den Güney Kore'ye 'Covid-19' suçlaması: Rüzgara dikkat

Koronavirüs pandemisinde ilk vakayı geçtiğimiz aylarda duyuran Kuzey Kore, ülkedeki artışı Güney Kore'ye bağladı. Koronavirüsün yayılma rotasını belirlediklerini açıklayan Kuzey Kore, Güney Kore sınır hattına yakın bölgelere rüzgâr, diğer iklim olayları ile balonlarla gelen afiş, para ve taşınabilir radyo gibi cisimlere karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Bir bu kalmıştı! Kuzey Kore'den Güney Kore'ye 'Covid-19' suçlaması: Rüzgara dikkat
,,koronavirüs

Pandeminin başından bu yana ilk koronavirüs vakasını 12 Mayıs 2022'de açıklayan Kuzey Kore, bunun yayılma rotasını belirlediklerini duyurarak Güney Kore'yi sorumlu tuttu. Kore Merkezi Haber Ajansı'nda (KCNA) yayımlanan haberde, Kangwon Eyaleti'nin Kumgang ilçesindeki Ipho-ri bölgesinde yaşayan biri asker, diğeri de 5 yaşındaki bir çocuğun Nisan ayında dışarıdan gelen yabancı bir cisimle temas ettikten sonra semptom gösterdiği ve yapılan test sonuçlarının pozitif çıktığı belirtildi. Bunun yanı sıra bölgeden başken Pyongyang'a gelen birkaç kişide daha semptomlar görüldüğü kaydedilen haberde, ilk kez Ipho-ri bölgesinde bir grup ateşli hastanın ortaya çıkmasıyla, temaslı kişiler arasındaki vakalarda bir artış yaşandığına dikakt çekildi.

RÜZGAR VE BALONLARA DİKKAT

Ülkenin Acil Durum Salgın Önleme Merkezi'nin, Güney Kore sınır hattına yakın bölgelere yönelik rüzgâr; yaşanan diğer iklim olayları ve balonlarla gelen yabancı cisimlere karşı tedbirli olunması gerektiği vurgulanan haberde, halka da buldukları yabancı cisimlerden uzak durmaları ve yetkililere bilgi vermeleri konusunda çağrı yapıldı.

Yabancı cisimler net olarak tanımlanmasa da uzmanlar Güney Kore'deki Pyongyang karşıtı mülteci grupların  balonlarla gönderdiği propaganda afişleri, taşınabilir radyolar ve yabancı para banknotları olduğu belirtildi. Haberde ayrıca, koronavirüsteki artış dolaylı da olsa Seul ile ilişkilendirildi.

ŞU ANA KADAR 4.7 MİLYON ŞÜPHELİ  VAKA AÇIKLANDI

Ülkede son iki günde vaka sayılarının 5 binin altında kaldığı belirtilen haberde, son 24 saatte 4 bin 570 kişinin semptom gösterdiği aktarıldı. Öte yandan ülkede toplam şüpheli vaka sayısının 4 milyon 744 bin 430'a yükseldiği duyuruldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...