Tgrt Haber
27 Eylül 2014 18:26

Lavrov, 'Kırım tatarları Rus vatandaşıdır'

Sergey Lavrov, Kırım Tatarları'nın sınır dışı edilmelerinin söz konusu olmadığını ve onların Rus vatandaşı olduklarını söyledi.

Lavrov, 'Kırım tatarları Rus vatandaşıdır'
Rusya, ukrayna, sergey lavrov, kırım, Asya haberleri, Asya,

Dışişleri Bakanı Lavrov, Kırım Tatarları'nın Rusya Federasyonu'nun vatandaşları olduğunu ve diğer Rus vatandaşlarından hiçbir farkları olmadığını anlatırken, "Hiçbir şekilde sınır dışı edilmeleri planlanmıyor, kimsenin kafasında böyle bir fikir de yok" dedi. Lavrov, Kırım'da referandumun düzenlenmesi ve büyük çoğunluğun kendi isteğiyle Rusya'ya dahil olmayı seçmesinin hemen ardından yarımadada Kırım Tatarcası dahil olmak üzere üç dilin resmi anadil ilan edildiğine dikkat çekti. Lavrov, "Kırım Ukrayna'nın bünyesindeyken böyle bir şey olmamıştı" dedi. Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasından sonra açıklama yapan Devlet Başkanı Putin, Kırım'da yaşayan 2.2 milyon kişinin 1.5 milyonunun Rus, 350 binin ise Ukraynalı olduğunu ifade etti. Putin, referandumun 290-300 bin Kırım Tatarı'nın da Rusya'ya dahil olmak istediklerini gösterdiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...