Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Şubat 2015 04:32

Lavrov rest çekti, Rusya ile mi, Rusya'ya karşı mı?

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan çok sert açıklamalar...

Lavrov rest çekti, Rusya ile mi, Rusya'ya karşı mı?
rusya avrupa, rus doğalgazı, putin, ruya avrupa birliği, ukrayna, avrupa birliği ukrayna, ukrayna iç savaşı

Rusya ve Avrupa arasında devam eden doğalgaz krizi ve uygulamaya geçirdiği yaptırımlarla Rusya'yı köşeye sıkıştırmaya çalışan AB, Ukrayna'yı da yanına alarak farklı kollardan elini kuvvetlendirme çabasında... 51. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, son yıllardaki gelişmelerin Avrupa'nın güvenliği ve uluslararası ilişkiler konusunda Rusya'nın uyarılarını doğruladığını söyledi.

Batılı partnerlerin ortak bir güvenlik mimarisini oluşturmayı değil, Soğuk Savaş'ın galibi olma rüyasını takip ettiğini belirten Lavrov, bundan dolayı ortak bir Avrupa mimarisinin oluşturulamadığını ifade etti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nda (AGİT) karşılıklı güvenliğin göz önünde bulundurulması yönünde verilen taahhütlere dikkat edilmediğini belirten Lavrov, bu konuda Avrupa'da kurulan füze savunma sistemlerini sebep gösterdi.

'Batı, Ukrayna'nın doğusundaki operasyonu haklı göstermeye çalışıyor'

"ABD'NİN FÜZE TAKINTISINI ANLAMIYORUZ!"

Füze savunma sistemleri konusunda Rusya'nın önerilerinin reddedildiğini ve bunun yerine Rusya'nın "ABD'nin küresel füze savunma sistemine katılmasının önerildiğine" işaret eden Lavrov, bunun Rusya'nın savunması için ciddi bir tehdit oluşturacağını belirtti.

Lavrov, ABD'yi Batı ile Rusya arasındaki gerginliğin sebebi olarak göstererek, "Biz Amerika'nın bu küresel füze savunma takıntısını anlamıyoruz. Bu, küresel hakimiyeti elde etme çabası mıdır? Siyasi sorunlar için teknolojik çözümler bulmak mı? Füzelerin tehdidi azalmadı" ifadelerini kullandı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...