Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Mart 2018 14:06

Lavrov: Türkiye'ye S-400 sevkiyatları tehdit oluşturmaz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, S-400 Triumf füze sisteminin Türkiye'ye satılmasının Rusya için tehdit oluşturmayacağını söyledi.

Lavrov: Türkiye'ye S-400 sevkiyatları tehdit oluşturmaz
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,Türkiye,S-400 füze sevkiyatı

Rus haber ajansı RİA Novosti'de yer alan habere göre Lavrov, ''Rusya imkanların ülkesi'' forumunda ilgili soru üzerine, ''S-400 sevkiyatlarına gelince, bu konuda korkmaya gerek yok diye düşünüyorum'' dedi.

Bakan Lavrov ayrıca komşu ülkelerle savaşmanın kabul edilemez olduğunu savundu.
Bilindiği üzere 2017 yılının Aralık ayında Rusya ve Türkiye Ankara'da S-400 füze komplekslerinin sevkiyatlarına ilişkin kredi anlaşmasını imzaladı. Taraflar Türkiye'de füze sistemlerinin üretilmesi konusunda teknolojik işbirliği yapma konusunda uzlaştı.

Lavrov: Türkiye'ye S-400 sevkiyatları tehdit oluşturmaz

ÇAVUŞOĞLUİLE LAVROV'UN DÜNKİ ORTAK BASIN TOPLANTISINDAN

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ile Rusya arasında yapılan S-400 füze sistemi anlaşmasına yönelik, "Türk partnerimiz bizden teslimat süresinin azaltılmasını istedi. Biz de bu konuyu olumlu değerlendiriyoruz." dedi.

Lavrov ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya 6. Ortak Stratejik Planlama Grubu (OSPG) Toplantısı kapsamında Moskova'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Sergey Lavrov, mevkidaşı ile Türkiye'de nisan başında yapılacak Soçi Zirvesi'nin ana gündem maddelerini ele aldıklarını söyledi.

Ekonomik kurum ve kuruluşların faaliyetleri çerçevesinde geçen sene ticaret hacminin yüzde 37 arttığını ifade eden Lavrov, tarım ürünleriyle ilgili karşılıklı yaptırımların kaldırılması konusunda mutabakat sağladıklarını, bürokratik engellerin kaldırılması konusunda çalışacaklarını anlattı.

S-400 füze sisteminin ihracatıyla ilgili iki ülke arasındaki kontratın hayata geçirilmesini ele aldıklarını vurgulayan Lavrov, bu konudaki iş birliğinin iki ülke lideri arasındaki mutabakat doğrultusunda ilerlediğini dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, geçen sene 4,6 milyon Rus vatandaşının Türkiye’yi ziyaret ettiğini ve böylelikle Almanya’nın önüne geçtiklerinin altını çizdi. Lavrov, "Türkiye’ye yönelik vize rejiminin kolaylaştırılmasına yol açacak adımları görüştük. Bu adımlar vizenin kaldırılmasına yönelik bir girişim olabilir." diye konuştu.

Çavuşoğlu ile Suriye, Kuzey Afrika ve Ortadoğu meselelerini de ele aldıklarını söyleyen Lavrov, üç ülkenin liderlerinin kararları ve talimatları doğrultusunda Soçi Kongresi sonunda alınan kararların Suriye sorununun çözümüyle ilgili görüşmelerin temelinde bulunduğunu anlattı.

Lavrov, hem ikili iş birliğinin hem de uluslar arası platformlarda eşgüdümlü hareket ediyor olmalarının ÜDİK toplantısına katkıda bulunacağını kaydetti.

- Sorular

Lavrov, Rusya ile Türkiye arasında yürütülen S-400 füze sistemine ilişkin anlaşmanın hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine, konunun ilgili uzmanlar tarafından görüşüldüğünü belirtti. Lavrov, "Türk partnerimiz bizden teslimat süresinin azaltılmasını istedi. Biz de bu konuyu olumlu değerlendiriyoruz." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...