Tgrt Haber
07 Aralık 2018 11:03

Le Figaro: Macron darbeden korkuyor

Fransa'da yaşanan ayaklanma çığ gibi büyüyor. Yetkilileri endişelendiren ve korku salan bu eylemler ülkenin en önemli sorunu haline geldi. Fransa'nın önemli gazetelerinden Le Figaro ise, Fransız makamlarının Sarı Yeleklerin bir 'darbe' girişiminde bulunacaklarından korktuğunu yazdı.

Le Figaro: Macron darbeden korkuyor
fransa,sarı yelekliler,eylem

Tüm dünyanın gözü Fransa'da yaşanan eylemlere çevrildi. Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan Sarı Yeleklerin eylemleri, ülkede son yılların en etkili protestolardan birine dönüştü. Eylemciler sokakları yakıyor, asker ve polislere saldırıyor, hatta mağazaları yağmalamaktan da geri durmuyor. Sokakları yangın yerine çeviren ve gün geçtikçe daha da büyüyen bu eylemler sebebiyle can kayıpları ve yaralanmalar da yaşandı. Çığ gibi büyüyen eylemler yöneticilerin de korku ve endişe duymasına sebep oluyor.

Kendilerini "Sarı Yelekliler" adıyla tanımlayan eylemciler, eski bir genelkurmay başkanı olan sözcülerinin başbakan olarak atanmasını talep ediyor.

Elysee Sarayı, protestocuların Cumartesi günü için planladıkları eylemlerde cumhurbaşkanlığı rezidansını hedef almaları ihtimalinden korkuyor. İstihbarat birimleri devlet yetkililerine, Sarı Yeleklerin taraftarlarına yanlarına silah alması çağrısı yaptıkları ve ölüm tehditleri savurdukları konusunda uyarıda bulundu.

"BU BİR DARBE GİRİŞİMİDİR"

Fransa hükümetinden bir kaynak, gazeteye "Bunlar darbecidir, bu bir darbe girişimidir" dedi. Gazete, bakanlık personelinin hafta sonu iş yerinde bulunmamaları yönünde talimat aldıklarını belirtti. Le Figaro ise, Fransız makamlarının Sarı Yeleklerin bir 'darbe' girişiminden bulunacaklarından korktuğunu yazdı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...