Tgrt Haber
03 Şubat 2018 03:57

Libya kaçak göçmenler için koordinasyon çağrısı

​Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı bir yetkili, uluslararası topluma yasa dışı göç sorununun çözülmesi ve göçmenlerin ülkelerine sınır dışı edilmesi için hızlı koordinasyon çağrısında bulundu.

Libya kaçak göçmenler için koordinasyon çağrısı
libya,,kaçak göçmen,,koordinasyon çağrısı,

El-Cebel el-Garbi (Batı Dağı) Bölgesi Göçle Mücadele Müdürü İbrahim Şenane, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Libya'da yasa dışı göçle mücadele, sadece göçmenleri barınma merkezlerine tutarak, özgürlüklerinden mahrum bırakmakla sınırlı kalmamalı." dedi.

"Göçmenleri hızlı bir şekilde ülkelerine geri göndermemiz için acilen koordinasyon kurulmalı." diyen Şenane, "Ana hedefimiz Afrikalı gençlerin ölüm teknelerine binmelerini önlemek. Denizde boğulanlar için büyük acılar hissediyoruz. Bu durum bizi görevimizi daha ciddi yapmaya sevk ediyor." diye konuştu.

Şenane, Trablusgarb bölgesinin batısında, göçmenleri kabul eden en büyük barınma merkezi El-Hamra'nın, Akdeniz kıyısındaki şehir Sabrata'daki çatışmalar sırasında 12 bin göçmeni kabul ettiğini ve göçmenlerin buradan diğer barınma merkezlerine dağıtıldıklarını anlattı.

Şenane, imkansızlıklar nedeniyle merkezin çeşitli zorluklarla mücadele ettiğine işaret ederek, uluslararası topluma yasa dışı göç sorununun çözümü için harekete geçmesi çağrısı yaptı. 

Ülkelerindeki çatışmalar ve güvenlik sorunları nedeniyle Avrupa'ya ulaşmak isteyen çok sayıda Afrikalı göçmen Libya rotasını kullanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...