Tgrt Haber
19 Ağustos 2021 06:29

Libya'nın Türkiye ile yaptığı anlaşmanın iptal edilmesi isteniyor

Libya'nın Türkiye ile yaptığı anlaşmanın iptal edilmesi isteniyor. Libya ordusu, ülkede yeniden bir savaşın patlak vermesinin ihtimal dışı olmadığını belirtti.

Libya'nın Türkiye ile yaptığı anlaşmanın iptal edilmesi isteniyor
libya,,ordu,,savaş,,türkiye,,türkiye libya anlaşması,,rusya,

Libya ordusu, ülkede yeniden bir savaşın patlak vermesinin ihtimal dışı olmadığını belirtti.

Libya Ordusu Batı Bölgesi Komutanı Tümgeneral Usame el-Cuveyli konuya ilişkin açıklamasında "Ülkede hâlâ savaşı tercih edilen bir seçenek olarak gören bir taraf varsa o hâlde savaş olsun. Savaşın yeniden patlak verebileceğine dair tekrarlanan işaretler bulunuyor" ifadesini kullandı.

Libya'da 5+5 Ortak Askerî Komitenin önceki meşru hükûmet tarafından imzalanan anlaşmaları ve mutabakat muhtıralarını dondurma talebini kesin şekilde reddettiklerini vurgulayan Cuveyli, şunları kaydetti: Türkiye ile yapılan anlaşma, Trablus'a yönelik saldırıları püskürtmek için uluslararası kabul görmüş bir hükûmetin talebi üzerine gerçekleşti. Rusya ve sahadaki diğer ülkeler ise Libya ile herhangi bir anlaşmayı onaylamıyor.

KUNUNU'DAN AYETLİ DESTEK

Libya Ordu Sözcüsü Muhammed Kununu da Twitter hesabından Cuveyli'nin söz konusu açıklamalarını paylaştı ve "Siz dönerseniz biz de döneriz" mealindeki ayetle Cuveyli'ye destek verdi. Libya'daki 5+5 Ortak Askerî Komite, 14 Ağustos'ta Libya Başkanlık Konseyine "Herhangi bir ülke ile imzalanan uluslararası anlaşmaların ve mutabakat muhtıralarının askıya alınması" çağrısında bulunmuştu.

Libya'nın Türkiye ile yaptığı anlaşmanın iptal edilmesi isteniyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...