Tgrt Haber
13 Nisan 2019 23:05

Libya'da Hafter'e bağlı uçaklar bir okulu hedef aldı

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, General Halife Hafter'e bağlı savaş uçaklarının, başkent Trablus'ta bir okula hava saldırısı düzenlediğini söyledi.

Libya'da Hafter'e bağlı uçaklar bir okulu hedef aldı
libya,,trablus,

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame ile görüşen Serrac, Hafter güçlerinin savaş uçaklarını kullanmaya devam ettiğini ve sivil yerleşim yerlerini rastgele bombaladığını belirtti.

Hafter'e bağlı savaş uçaklarının hedef aldığı yerler arasında evler ve altyapı sisteminin de olduğuna dikkati çeken Serrac, bugün de bir okula hava saldırısı düzenlediklerini kaydetti.

Serrac, çocukların askere alınması da dahil Hafter'e bağlı güçlerin gerçekleştirdikleri insan hakları ihlallerini Selama'ye aktardığını dile getirdi.

Selame ise uluslararası kanunların ihlali anlamına gelen sivillerin ve sivil yerleşim yerlerinin hedef alınmasının asla kabul edilemeyeceğini belirtti.

Okula düzenlenen hava saldırısında ölen ya da yaralananların olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Bir askeri karargahta daha kontrol sağlandı

Öte yandan Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı güçler, başkent Trablus'taki 4. Tugay'ın karargahını kontrol altına aldı.

"Burkan el-Gadab" (Öfke Volkanı) operasyonunun resmi web sitesinde, Trablus'un güneyindeki El-Aziziye bölgesinde yer alan 4. Tugay'ın karargahının UMH'ye bağlı batı bölgesi güçleri tarafından kontrol altına alındığına dair fotoğraflar paylaşıldı.

Aziziye bölgesi bugün darbeci General Halife Hafter'e bağlı militanlar ile Tümgeneral Usame Cuveyli liderliğindeki UMH'ye bağlı batı güçlerinin arasındaki şiddetli çatışmalara sahne olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...