Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 May 2014 09:45

Libya'da 'onur savaşına' destek ve tepki gösterileri

Libya'da orduya bağlı devrimci birlikler ile çatışan emekli Tuğgeneral Halife Hafter'e yönelik destek ve karşıt protestolar düzenlendi.

Libya'da 'onur savaşına' destek ve tepki gösterileri
Libya, onur savaşı, gösteriler,

Başkent Trablus'un Eş-Şuheda Meydanı'nda "onur savaşına" destek için toplanan göstericiler, Libya'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) aleyhinde slogan attı. Eş-Şuheda Meydanı yakınındaki El-Cezayir Meydanı'nda ise emekli Tuğgeneral Hafter protesto edildi. Hafter'i, "Terörizmin sponsoru" olarak nitelendiren eylemciler, ülkedeki demokratik sürecin baltalanmak istendiğini ve  "devrimcilerin Libya sahnesinin dışına itilmeye çalışıldığını" ileri sürdü. Ülkenin kuzeyindeki Bingazi kentinde de "onur savaşına" destek ve tepki gösterileri yapıldı. Hafter, Bingazi'deki çeşitli suçlamalarda bulunduğu devrimci gruplara karşı "onur savaşı" başlattığını duyurmuş, aralarında Özel Kuvvetler Komutanı Albay Venis Buhamade, Hava Savunma Kuvvetleri Komutanı Yarbay Cuma el-Abani ile bazı birlik ve güvenlik güçleri Hafter liderliğindeki gruplara katıldığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...