Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Kasım 2015 08:17

Liderlerden Paris'teki saldırılara tepki

Dünya liderleri, Paris'te yaşanan saldırılar sonrasında Fransa'ya destek açıklamalarında bulundu ve terörü kınadı.

Liderlerden Paris'teki saldırılara tepki
liderler, paris saldırısı, fransa saldırı,

Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen ve 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıları sonrasında liderler, Fransa'ya destek açıklamalarında bulundu ve terörü kınadı.
Barack Obama
ABD Başkanı Barack Obama, Paris'teki saldırıların "masum sivillere korku vermeye yönelik çirkin bir teşebbüs olduğunu" belirterek, "Bu sadece Paris'e yönelik, Fransa halkına yönelik bir saldırı değil, paylaştığımız tüm insanlık ve evrensel değerlere karşı bir saldırı. Fransa halkı ya da onların savunduğu değerler üzerinde korku saçabileceklerini düşünenler yanılıyor. Bu teröristleri adalet önüne çıkarmak ve halklarımızın yakasını bırakmayan her türlü terör şebekesinin peşine düşmek için Fransız halkı ve dünya genelindeki uluslarla birlikte çalışma yolunda gereken her şeyi yapacağız" açıklamasında bulundu.
Angela Merkel
Almanya Başbakanı Angela Merkel de Paris'ten gelen haber ve görüntülerden dolayı derin bir üzüntü duyduğunu vurgulayarak, "Kalbim, muhtemelen bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybedenlerin yakınları ve Paris'teki tüm insanlarla beraber. Fransa hükümetiyle irtibat halindeyiz ve kendilerine Almanya'daki insanların Fransa ile dayanışma içerisinde olduğunu ilettik" ifadelerini kullandı.
Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere'nin, Fransız mevkidaşına, yardımcı olmak amacıyla Fransa'ya özel kuvvetler göndermeyi teklif ettiği bildirildi.
Vladimir Putin
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan silahlı ve bombalı saldırılardan derin üzüntü duyduğunu bildirdi.
Kremlin Basın Sözcüsü Dimitry Peskov, Paris'teki saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, Putin'in saldırılardan derin üzüntü duyduğunu, bu olayları yapanların cezalandırılması için her türlü yardıma hazır olduğunu ifade etti.
David Cameron
İngiltere Başbakanı David Cameron, "Paris'te bu gece meydana gelen olaylarla sarsıldım. Düşüncelerimiz ve dualarımız Fransız halkıyla. Yardım için elimizden geleni yapacağız" açıklamasını yaptı.
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, "İtalya, Paris’teki kurbanlar için ağlıyor. Fransız kardeşlerinin acısını paylaşıyor. Kalbinden vurulan Avrupa, barbarlığa karşı tepki göstermeyi bilecektir. Avrupa’daki, Paris’teki menfur saldırı karşısında Fransız kardeşlerimizle birlikteyiz” değerlendirmesinde bulundu.
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Terör olayları dolayısıyla üzüldüm ve şoke oldum. Ben ve tüm Kanadalılar ölenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin taziyelerimizi iletiyoruz. Kanada bu karanlık günlerinde Fransa halkının yanındadır" dedi.
Çin, saldırıyı kınadı
Çin, Paris'teki saldırıları şiddetle kınadı.
Çin Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden Sözcü Hong Ley tarafından yapılan yazılı açıklamada, Paris'te gerçekleşen terör saldırılarının şiddetle kınandığı ve olaydan dolayı derin şok yaşandığı ifade edildi.
Açıklamada, Pekin yönetiminin, terörle mücadelenin yanı sıra ulusal güvenlik ve istikrarın korunmasında Fransa'yı desteklediği kaydedildi.
Çin Devlet Başkanı Şi Cinping de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'a gönderdiği taziye mesajında, hayatını kaybedenler için derin üzüntü duyduğunu ve saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...