Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2014 16:13

Liderlerden taziye mesajları

Rusya Devlet Başkanı Putin, AB Komisyonu Başkanı Barroso ile Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, Soma'da meydana gelen maden faciasının ardından taziye mesajı gönderdi.

Liderlerden taziye mesajları
liderlerin taziye mesajı, taziye mesajı, taziye, mesajlar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Soma'da maden ocağında hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Kremlin'in internet sayfasında yayımlanan mesajda Putin, yaşanan hadise nedeniyle üzüntü duyduğu, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilediği bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Barroso

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Soma’daki maden faciası nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.

Maden kazasının neden olduğu ölü ve yaralı sayısının kendisini derinden şoke ettiğini belirten Barroso, “Bu sabah düşüncelerimiz, bu trajik kazada kurbanların aileleri ve sevdiklerinin akıbetini öğrenmek için bekleyenlerle” ifadelerini kullandı.

Barroso, şahsı ve AB Komisyonu adına, samimi taziye duygularını ilettiğini, Türk halkı ve hükümeti ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ise taziye mesajında, kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek "Soma'daki bu elim kazadan dolayı büyük üzüntü içindeyim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Biz Avrupa Konseyi olarak Türk dostlarımızın yanındayız ve acısını paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk da Başbakan Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, Ukrayna'nın, Soma'daki maden ocağında yaşanan kazadan derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Türk milletiyle beraber kazada hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarının acısı paylaştıklarını ifade eden Yatsenyuk, hem kendi hem de hükümeti adına, kazada ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Arap liderlerden taziye

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, Soma'da yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar için Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Halife Al Sani'nin de taziye mesajını ilettiği belirtildi.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın Cumhurbaşkanı Gül'e taziyelerini ilettiğini aktardı.

Emir Sabah mesajında, maden faciasında hayatını kaybedenler için samimi duygularla taziyelerini sunduğunu belirterek, ölenlere Alllah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Kuveyt Başbakanı'nın da taziye mesajını Cumhurbaşkanı Gül'e ilettiği ifade edildi.

Bahreyn resmi ajansı BNA'da yer alan habere göre, Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al Halife de Cumhurbaşkanı Gül'e taziyelerini bildirdi.

Öte yandan Gazze'den Hamas hareketi de "kardeş ülke" Türkiye'ye taziyelerini bildiren bir mesaj yayımladı. Mesajda, "Samimi duygularla, kardeş Türk hükümeti ve halkına başsağlığı mesajımızı iletiyoruz" denildi.

KKTC

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yayımladığı mesajda, üzüntülerini bildirerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı dileklerinde bulundu. 

Eroğlu, şunları kaydetti: "Soma'da meydana gelen elim kaza KKTC'de de büyük üzüntü oluşturmuştur. Türkiye’deki kardeşlerimizin acısı, bizim de acımızdır. Dileğimiz, gereken neyse yapılması ve bu tür acıların bir daha yaşanmamasıdır. Kaza sonucu yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet,  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, tüm Türkiye ve KKTC halkına, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileriz.”

KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber de Soma'daki maden faciası nedeniyle TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i arayarak taziyelerini iletti.

Siber, Çiçek ile maden kazasından duyduğu üzüntüyü paylaştı. Sibel Siber, kazada hayatını kaybeden işçiler için taziyelerini ifade etti.

İran

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, bakanlığın internet sitesinde yayımladığı açıklamada, faciadan dolayı üzüntülerini ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine ve olayda yakınlarını kaybeden kederli ailelere başsağlığı diledi.

Afham, İran İslam Cumhuriyeti ve halkının, özellikle de kederli ailelerin olaydan duydukları acıyı derinden paylaştığını belirtti. Olayda yaralananlara acil şifalar dileyen Afham, İran’ın olayın yaralarının sarılmasında her türlü yardıma hazır olduğunu kaydetti.

Yunanistan

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na başsağlığı dileğinde bulundu. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıkalamada, Venizelos'un, Davutoğlu'na maden faciasıyla ilgili Yunan halkının derin üzüntüsünü dile getirdiği belirtilirken, Yunanistan'ın maden ocağında mahsur kalan işçilerin kurtarılması operasyonunda yardıma hazır olduğu ifade edildi. 

Kırgızistan

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, "Kırgızistan halkının kardeş Türk halkıyla büyük üzüntü duyduğunu" ifade etti.

Maden ocağında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına bağsağlığı ve sabır dileyen Atambayev, onların üzüntülerini paylaştığını belirtti.

Pakistan

Pakistan Başbakanı Muhammed Navaz Şerif de yazılı açıklamasında, bu acılı günde Türk kardeşlerinin yanında olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "Türkiye'deki kömür madeninde hayatını kaybeden işçilerin ölümünü derin üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız. Bu acılı günlerde Türk halkı ve hükümetine desteğimizi belirtir, Türk kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı ifade ederiz. Maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına da başsağlığı dileriz." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...