Tgrt Haber
26 May 2022 13:31 - Güncelleme : 26 May 2022 13:40

Litvanya'da Bayraktar TB2 kampanyası: Türkiye'den alıp Ukrayna'ya bağışlayacaklar

Litvanya'dan Ukrayna'ya destek amaçlı Bayraktar TB2 kampanyası başlatıldı. Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, yardım kampanyası kapsamında Ukrayna'ya destek olmak adına, Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA satın alınıp Ukrayna'ya gönderileceğini duyurdu.

Editör: Anday Celayir / Kaynak: Haber7
Kampanyaya; sanatçılar, sosyal medya fenomenleri, iş insanı gibi birçok çevre destek verdi.
bayraktar,litvanya,ukrayna
Kampanyaya; sanatçılar, sosyal medya fenomenleri, iş insanı gibi birçok çevre destek verdi.

Rusya'nın 24 Şubat tarihinde başlattığı Ukrayna'yı işgal harekatında 3 ay geride kalırken; Rus ordusu, ülkenin kuzeyinden çekilirken; güneyinde ve güney doğusunda ilerliyor. Mariupol'ü de düşüren Rusya, Azak Denizi'nin tüm kontrolünü ele geçirdi.

UKRAYNA'NIN DİRENİŞİ SÜRÜYOR

Ukrayna'nın direnişi ise devam ediyor. Geri adım atmayı planlamayan Kiev yönetimi; özellikle de Bayraktar TB2'lerle Rus ordusuna ağır kayıplar verdiriyor. Müzakerelerin de tıkandığı bu günlerde; işgalin nereye evrileceğine dair çok fazla söylenti ortaya atılıyor.

BAYRAKTAR TB2 KAMPANYASI

Sahada ve masada pozisyonlar değişirken, Litvanya'dan süpriz bir karar geldi. Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada; Ukrayna'ya destek olmak için kampanya başlatıldığını duyurdu.

Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA satın alarak bunları Ukrayna'ya göndereceklerini duyuran Anusauskas, IBAN numarası paylaşarak, 5 milyon dolara ihtiyaçları olduğunu, Litvanyalıların şu ana kadar 1 milyon dolarını topladığını belirtti.

Litvanya Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen kampanyaya; sanatçılar, sosyal medya fenomenleri, iş insanı gibi birçok çevre de destek verdi.

Kaynak: Haber7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...