Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Kasım 2014 19:47

Lübnan ordusuna 3 milyar dolarlık silah satışı

Suudi Arabistan ile Fransa arasında Lübnan ordusuna 3 milyar dolarlık silah satışını öngören anlaşmanın imzalandığı bildirildi.

Lübnan ordusuna 3 milyar dolarlık silah satışı
fransa, lübnan, Suudi Arabista, Ortadoğu Haberleri,

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Suudi Arabistan Maliye Bakanı İbrahim el-Asaf ile Fransız Silah Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Oramiral Edouard Guillaud, Lübnan ordusuna 3 milyar dolar değerinde silah temin edimesini öngören anlaşmayı imzaladı.

Anlaşmada hazır bulunan Lübnan Genelkurmay Başkanı İmad Can Kahveci ise ülkesinin hangi tür silahları teslim alacağına ilişkin açıklama yapmadı.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, geçen ay maliyeti Suudi Arabistan tarafından karşılanacak olan Lübnan'a 3 milyar dolarlık silah satışıyla ilgili projenin koşullarının taraflar tarafından onaylandığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın son olarak eylül başında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Savunma Bakanı Selman Bin Abdulaziz ile görüşmesinde konu gündeme gelmiş ve konuyla ilgili ilke anlaşmasına varılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...