Tgrt Haber
12 Şubat 2014 14:54

Lübnan'da 'Abdullah Azzam Tugayları'na operasyon

Lübnan ordusu, İran Büyükelçiliği'ni hedef alan saldırıyı üstlenen Abdullah Azzam Tugayları'nın yöneticilerinden Neim Abbas'ı gözaltına aldığını bildirdi.

Lübnan'da 'Abdullah Azzam Tugayları'na operasyon
lübnan ordusu, abdullah azzam, lübnan'da operasyon,

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Abdullah Azzam Tugayları'nın yöneticilerinden Filistinli Neim Abbas'ın uzun takip ve incelemelerin ardından başkent Beyrut'ta gözaltına alındığı belirtildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Abbas'ın gözaltı sırasında yaptığı itiraflar sonucu ordu, Beyrut'ta bomba yüklü bir aracı etkisiz hale getirdi. Korniş Mezraa bölgesindeki bir garajda bulunan çok miktarda bomba yüklü Toyota RAV 4 markalı siyah renkli aracın çalıntı ve plakasının sahte olduğu kaydedildi. Abdullah Azzam Tugayları içerisinde Abbas'ın bombalı saldırıları düzenlemeden sorumlu kişi olduğunu belirten kaynaklar, Abbas'ın gözaltına alınması sebebiyle bombalı saldırıların sayısında azalma yaşanacağını ifade etti.
Abdullah Azzam Tugayları, Beyrut'ta 19 Kasım'da İran Büyükelçiliği'ni hedef alan ve aralarında İran Kültür Ataşesi'nin de bulunduğu 25 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı üstlenmişti. Lübnan makamları tarafından gözaltına alınan Abdullah Azzam Tugayları lideri Mecid, 4 Ocak'ta tedavi gördüğü askeri hastanede hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...