Tgrt Haber
10 Ocak 2015 19:58

Lübnan'da saldırı, 7 ölü

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde kısa aralıklarla düzenlenen 2 saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Lübnan'da saldırı, 7 ölü
lübnan, saldırı, trablus,

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde kısa aralıklarla düzenlenen 2 saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Esed yanlılarının yaşadığı Trablus'un Cebel Muhsin bölgesindeki bir kafede 2 ayrı saldırı düzenlendi. İkincisinin daha şiddetli olduğu belirtilen patlamalarda 7 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı. Lübnan hükümeti, Trablus'taki Suriye rejimi yanlıları ile karşıtları arasında yaşanan kanlı olayların önlenmesi için Mayıs 2014'te, "güvenlik planını" uygulamaya koymuştu. Ordu da bu çerçevede, Esed yanlılarının yaşadığı Cebel Muhsin ve Suriye rejimi karşıtlarının yaşadığı Babu't-Tebbane bölgelerinde operasyonlar düzenlemişti. Trablus'ta, Nisan 2014'te çıkan çatışmalarda 30'dan fazla kişi hayatını kaybetmiş, 145 kişi de yaralanmıştı. Eski Başbakan Refik Hariri'nin uğradığı suikast sonucu 2005'teki ölümünün ardından da iki bölgede karşıt gruplar arasında çatışmalar başlamış, 2008'de şiddetlenen olaylarda 170 kişi ölmüş, bin 284 kişi yaralanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...