Tgrt Haber
17 Ağustos 2022 09:04 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 09:25

Lübnan'ın reddettiği ilk tahıl gemisi Ukrayna ile ilişkilerini kesen Suriye'den çıktı!

Ukrayna'dan yola çıkan ilk tahıl gemisi Razoni'yi, Lübnan'ın teslimatın 5 aydan fazla gecikmesini gerekçe göstererek geri çevirmesinin ardından gemi, Suriye'nin Tartus kentine demirledi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Lübnan'ın reddettiği ilk tahıl gemisi Ukrayna ile ilişkilerini kesen Suriye'den çıktı!
lübnan,suriye,ukrayna,gemi,tahıl

Türkiye'nin liderliğinde İstanbul'da imzalanan tahıl sevkiyatı anlaşması çerçevesinde 1 Ağustos'ta yola çıkan ilk tahıl olan Razoni, Lübnan'a gitmek üzere Odessa Limanı'ndan hareket etmiş fakat Lübnan gemiyi geri çevirmişti. Lübnan'ın tahıl yüklü gemiyi geri çevirme neden ise teslimatın 5 aydan fazla gecikmesiydi. Lübnan'ın gemiyi geri yollamasının ardından Mersin'e yanaşan Sierra Leone bayraklı gemi Razoni'nin aktarıcılarının kapalı olması nedeniyle nerede olduğu merak ediliyordu.

Planet PBC'den alınan uydu görüntülerine ve limandaki bir kaynağa göre, geminin Suriye'nin Tartus şehrine demirlediği ortaya çıktı. Limandaki kaynak ayrıca geminin taşıdığı 26 bin ton mısırın bir kısmını boşalttığını bildirdi.

Lübnan'ın reddettiği ilk tahıl gemisi Ukrayna ile ilişkilerini kesen Suriye'den çıktı!

UKRAYNA-RUSYA ARASINDAKİ DİPLOMATİK İLİŞKİLER KESİLMİŞTİ

Ukrayna, Suriye'yi Rusya'nın Ukrayna’dan yağmalandığını öne sürdüğü en az 150 bin ton tahılı ithal etmekle suçlamıştı. Rusya ise, Ukrayna'dan tahıl çaldığı iddialarını yalamıştı. Ukrayna ayrıca, Suriye'nin Donbass bölgesindeki Rus yanlısı ayrılıkçı Luhansk Halk Cumhuriyet ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin sözde bağımsızlıklarını tanıması nedeniyle geçtiğimiz haziran ayında Suriye ile olan diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Ukrayna Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'dan ayrıldıktan sonra gemi ve kargodan sorumlu olunmadığı ifade edilerek, geminin başka bir yabancı limandan ayrılmasından sonra söz konusu nakliyenin gerçekleştiğine dikkat çekildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise gazetecilere verdiği demeçte, ABD’nin geminin kargosunun başka bir alıcıya satıldığı ve şu anda Tartus yakınlarında olduğu yönündeki haberlerden bilgilerinin olduğunu aktardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...