Tgrt Haber
18 Eylül 2015 14:19

Macaristan, Hırvatistan sınırına tel örgü çekmeye başladı

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkenin Hırvatistan sınırına tel örgü çekilmeye başlandığını kaydederek, 41 kilometre uzunluğundaki tel örgünün gün sonuna kadar bitmiş olacağını söyledi.

Macaristan, Hırvatistan sınırına tel örgü çekmeye başladı
Hırvatistan, macaristan, sınır tel, Viktor Orban

Macaristan son dönemlerde yasadışı yollarla ülkeye gelerek Avrupa’ya geçmek isteyen sığınmacı akınını durdurabilmek adına Sırbistan sınırına 3 metre yüksekliğinde tel örgü çekmişti. Gerekmesi halinde Hırvatistan sınırına da tel örgü çekebileceklerini kaydeden Macaristan Başbakanı Viktor Orban, bugün yaptığı açıklamada Macaristan-Hırvatistan sınırına tel örgü çekilmeye başlandığını duyurdu. Ülkesinde yayın yapan bir radyoya konuşan Macar Başbakan, mülteci akınını durdurabilmek için tel örgü çekilmeye başladığını bildirerek, yüzlerde asker ve polisinde sınıra konuşlandırıldığını kaydetti. 41 kilometre uzunluğundaki tel örgünün gün sonuna kadar bitmiş olacağını aktaran Orban, “Macaristan-Sırbistan sınırındaki gibi aynı önlemleri uygulamak zorundayız” dedi. 600 askerin tel örgü çekme çalışmalarına katıldığını belirten Macaristan Başbakanı Viktor Orban, gün boyunca ek olarak 500 askerin, hafta sonu da 700 askerin daha sınırına yerleştirildiğini söyledi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...