Tgrt Haber
13 Temmuz 2021 09:08

Macaristan’dan AB’ye uyarı: Göç dalgası durdurulmalı

Afganistan’da yaklaşık 20 yıldır bulunan ABD ve NATO askerlerinin çekilmeye başlaması ile birlikte olası Afganistanlı göçüne karşı Macaristan, AB’yi uyardı ve Türkiye ile görüşülmeye başlanması çağrısında bulundu.

Macaristan’dan AB’ye uyarı: Göç dalgası durdurulmalı
Afganistan,Macaristan,Göç dalgası

ABD ve NATO güçlerinin Afganistan’dan çekilme süreci devam ediyor. ABD Başkanı Biden geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Afganistan’daki çekilme sürecinin 31 Ağustos’ta biteceğini duyurdu. Bu açıklama sonrası Türkiye, Kabil’de Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı’nın güvenliğini sağlama talebine yönelik ABD ile görüşmeleri sürdürdüğünü belirtti.

TALİBAN İLERLEYİŞİ GÖÇE ZORLADI

Taliban’ın Afganistan’daki hakimiyetini arttırması Afganlıları göçe zorluyor.  Ülke topraklarının büyük bir kısmını kontrol ettiğini açıklayan Taliban, Afganistan’ın merkezindeki Gazne şehrini de kuşattı. Durum böyle olunca dünya yeni bir göç dalgası ile karşı karşıya kaldı. Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, AB’ye yeni göç dalgasına karşı uyarılarda bulundu. Szijjarto, Avrupa'nın güvenliğinin sağlanması için göç dalgalarının durdurulması gerektiğini söyledi. 

“TÜRKİYE İLE GÖRÜŞME YAPILMALI”

NATO'nun Afganistan'dan çekilmesinin güvenlik sorunu anlamına geleceğini vurgulayan Szijjarto, bunun da Afganistan'ı tekrar göç kaynağı yapabileceğini belirtti. Binlerce ailenin Afganistan’ı terk ederek Avrupa’ya doğru yola çıktığını söyleyen Szijjarto, “Yeni göç baskısını önlemek için Türkiye'yle göç konusunda tüm sorunlar bir an önce çözülmeli." İfadelerini kullandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...