Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Mart 2017 23:29

Macaristan'dan sığınmacılar için ikinci tel örgü

Macaristan Devlet Bakanı Lazar, ''Macar-Sırp sınırında 150 kilometrelik bölgede inşa edilen ikinci tel örgü kamera, termal kamera ve diğer teknik cihazlarla donatılmış olacak.'' dedi.

Macaristan'dan sığınmacılar için ikinci tel örgü
Macaristan,Sırbistan

Haftalık basın toplantısında, sığınmacı krizi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, ülkede geçen yıl 9 Mart'ta ilan edilen olağanüstü halin (OHAL) 6 ay daha uzatılacağını belirterek, ''OHAL'in 7 Eylül'e kadar uzatılmasına karar verildi. Çünkü Balkan bölgesinde 800 bin kişi sıkışıp kaldı. Bu kişiler ne Türkiye'ye geri dönebiliyor ne de Avrupa'ya girebiliyor.'' şeklinde konuştu.

OHAL kapsamında sığınmacıların işlemleri devam ederken ülkede serbestçe hareket edemeyeceklerini vurgulayan Lazar, Macaristan-Sırbistan sınırında 700 mahkum tarafından çekilen ikinci tel örgünün de 1 Mayıs'a kadar tamamlanacağını belirterek, "Macar-Sırp sınırında 150 kilometrelik bölgede yapılan ikinci tel örgü kamera, termal kamera ve diğer teknik cihazlarla donatılmış olacak." diye konuştu.

Macar hükümeti, geçen yıl 5 Temmuz'da aldığı kararla Sırbistan ve Hırvatistan sınırı boyunca "derin sınır kontrolü" sistemini yürürlüğe koymuş, sınır bölgesindeki 8 kilometre içinde yakalanan sığınmacıların en yakın tel örgüde bulunan kapıya götürüleceğini açıklamıştı.

Öte yandan, birçok sivil toplum kuruluşu, Macar güvenlik güçlerinin ülkeye yasa dışı yollardan giren sığınmacılara şiddet uygulanarak Sırbistan tarafına çıkarıldığını iddia ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...