Tgrt Haber
01 Eylül 2020 23:47

Macron: Lübnan'da 15 gün içerisinde yeni hükümet kurulacak

Lübnan’ın başkenti Beyrut’a patlamanın ardından ikinci kez gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan’da 15 gün içerisinde yeni bir hükümet kurulacağını açıkladı.

Macron: Lübnan'da 15 gün içerisinde yeni hükümet kurulacak
emmanuel macron,lübnan,fransa

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta 4 Ağustos’ta meydana gelen şiddetli patlamanın ardından bölgeye giden ilk siyasi lider olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 3 hafta sonra yeniden Beyrut’u ziyaret etti. Beyrut'ta temaslarını sürdüren Macron yaptığı açıklamada, ülkede 15 gün içerisinde yeni bir hükümet kurulacağını bildirdi. "Lübnan’ın siyasi güçleri 15 gün içerisinde yeni bir hükümet kurma konusunda anlaştı” diyen Macron, yeni hükümet üyelerinin kabiliyetli kişilerden seçileceğini ifade etti. Macron, Lübnan’daki reform sürecinin takipçisi olacağını ifade ederek Aralık ayında Lübnan’a tekrar geleceğini belirtti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...