Tgrt Haber
04 Haziran 2021 10:31

Macron yine Türkiye’yi hedef aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile görüştü. İkili ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye’ye yüklenen Macron paralı askerler Libya’dan çekilmeli dedi.

Macron yine Türkiye’yi hedef aldı
macron,fransa,türkiye

Fransa Cumhurbaşkanı Macron yine Türkiye'yi hedef aldı. Türkiye ve Rusya'nın "yabancı paralı askerlerinin" Libya'yı terk etmesi gerektiğini savundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile ortak basın toplantısı düzenledi. “Libyalılar kendileri talep ettiği için dış müdahaleyi durdurmalıyız” diyen Macron şunları söyledi:

“23 Ekim 2020 tarihli ateşkes anlaşmasının tam olarak uygulanması gerekiyor. Libyalıların kendilerinin talep ettiği gibi, tüm yabancı müdahalelerine bir son verilmelidir. Bu ancak tüm yabancı güçlerin ve paralı askerlerin Libya topraklarından çekilmesiyle sağlanabilir”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...