Tgrt Haber
14 Ağustos 2022 12:28 - Güncelleme : 14 Ağustos 2022 14:32

Donald Trump Casusluk Yasası'nı ihlal etmiş olabilir! Macron'a ait gizli dosyalar evinden çıktı

ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın evinde FBI ajanlarının yaptığı aramada, çok sayıda 'gizli belge' ortaya çıktı. Belgelerden en dikkat çekenleri ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ilgili olanlardı... Trump'ın Casusluk Yasası'nı ihlal etmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

Donald Trump Casusluk Yasası'nı ihlal etmiş olabilir! Macron'a ait gizli dosyalar evinden çıktı
abd,fransa,emmanuel macron,donald trump

Geçtiğimiz günlerde ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın Florida'daki evinde Federal Soruştuma Bürosu (FBI), arama gerçekleştirdi. FBI, Trump'ın evinde bazıları çok gizli olarak etiketlenen 20 kutudan fazla eşya ele geçirdi. Bu belgelerin içinde bazı öğelerin savunma bilgileriyle ilgili olduğu da belirtildi. Kaynaklara göre, 11 ayrı gizli belge setinden 4'ü çok gizli, 3'ü gizli olarak işaretlendi. 

MACRON'A AİT BELGELER EVDEN ÇIKTI

Donald Trump'ın Casusluk Yasası'nı ihmal etmiş olabileceği üzerine soruşturma açan federal hükümet, adaletin engellenmesi, kayıtların yok edilmesiyle ilgili de ek tüzükler için cezai soruşturma başlattı. Trump'ın mülkünden elde edilen belge envanteri arasında bir dizi fotoğraf ve el yazısıyla yazılmış not ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmnuel Macron ile ilgili materyalleri içerdiği belirtildi.

Donald Trump Casusluk Yasası'nı ihlal etmiş olabilir! Macron'a ait gizli dosyalar evinden çıktı

TRUMP TAM OLARAK İŞBİRLİĞİ YAPMADI

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff, Mar-a-Lago'da bulunan gizli belgelerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Raporlar doğruysa ve bu belgeler arasında yer alıyorsa, hükümetimizin sahip olduğu en yüksek düzeyde gizli bilgilerden bazıları bu departmanın ve FBI'ın neden böyle bir adım attığı hakkında çok şey açıklayacaktır. FBI'ın daha önce bu belgeleri güvenli bir yere götürmeye çalıştığı anlaşılıyor, ancak Trump tam olarak işbirliği yapmadı. Böyle bir sınıflandırmaya ait bilgilerin güvenli olmayan bir yerde bulunması her gün ulusal güvenliğimiz için bir risk oluşturmaktadır.''

Donald Trump Casusluk Yasası'nı ihlal etmiş olabilir! Macron'a ait gizli dosyalar evinden çıktı

NELER OLMUŞTU?

FBI, bu hafta başlarında Trump'ın Florida'da yer alan Mar-a-Lago'daki mülküne baskın yaparak arama emrinin soruşturmanın Casusluk Yasası'nın ihlallerini içerdiğini belirtmişti. ABD Sulh Yargıcı Bruce Reinhart tarafından verilen ve Başsavcı Merrick Garland tarafından onaylanan arama emri, FBI ajanlarına, Casusluk Yasasını ve Engelleme Yasasını ihlal ettiğine dair kanıt oluşturabilecek materyallere el koyma yetkisi vermişti.

Trump dün yaptığı bir açıklamada, belgelerin yayınlanmasına karşı çıkmayacağını söyleyerek, "Belgelerin yayınlanmasına karşı çıkmayacağım. Bu belgelerin derhal yayınlanmasını teşvik ederek bir adım daha ileri gidiyorum" demişti.

Öte yandan Florida'daki yargıç, Trump'ın ev baskınında kullanılan arama emrini kaldırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...