Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Haziran 2021 16:12

Macron'a tokat - Video

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkenin Tain-l'Hermitage kasabasında bir kişi tarafından tokatlandı.

Macron'a tokat - Video
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,tokat,Macron tokat

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, seçim kampanyası ziyaretleri sırasında korumalar eşliğinde selamlaşmak için kendisini bekleyen bir kişi tarafından tokatlandı. Yaşanan olay sırasında bariyer arkasında duran bir kişi Macron'a tokat attı. Macron, tepki karşısında neye uğradığını şaşırırken; saldırgana anında korumalar müdahale etti.

MACRON TOKAT YEDİ

Ülke turu yapan Cumhurbaşkanı Macron, Tain-l'Hermitage kentinde turizm otelcilik lisesini ziyareti sonrasında kendisini bekleyen kalabalığa tokalaşmak için yaklaştı.

Cumhurbaşkanı'nın yaklaştığı kişi, bir eliyle kolunu tuttuğu Macron’a diğer eliyle tokat attı. Korumalar, olaya anında müdahale etti.

Elysee Sarayı, olayı "tokatlama girişimi" olarak doğruladı. Fransa basını, olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını yazdı.

SEÇİM TURU YAPIYOR

Macron, geçen hafta Lot bölgesine 2 günlük ziyaret gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Macron’un "Fransa turu" olarak adlandırdığı ve ikincisini Drome’a yaptığı ziyaretler, muhalefet tarafından seçim turu olarak nitelendiriliyor.

40 CAMİ KAPATILDI

Macron, İslamofobik kararları ve söylemleri nedeniyle hem Fransa kamuoyu, hem de İslam dünyasından büyük tepki çekmişti. Macron döneminde hazırlanan 'tartışmalı güvenlik yasası' tepkiler nedeniyle geri çekilmişti. 

Ülkede yaşayan Müslümanların ibadet mekanları da hedef alındı. Fransa genelindeki camiler İslam karşıtı medya organlarının desteğiyle “terörün kaynağı” olarak etiketlendi ve bunlarla sözde mücadele kapsamında sadece Macron döneminde 40’tan fazla cami kapatıldı.

MÜSLÜMANLAR HEDEFTE

Ülke çapında Müslümanlar ve dernekleri hedef gösterildi. Çok sayıda dernek basit gerekçelerle devre dışı bırakıldı hatta Müslümanların ibedetleri engellendi.

Fransa'da İslamofobik faaliyetlere karşı varlık gösteren Fransa İslamofobi ile Mücadele Kolektifi (CCIF) Paris’te bir öğretmenin vahşice katledilmesinden sorumlu tutularak geçen yıl kapatıldı.

Mart ayında alınan kararla “kümes hayvanlarının Temmuz ayından itibaren İslami usullere göre kesilmesinin yasaklanacağı” açıklandı.

Fransız vatandaşlarından, çevrelerinde “İslami faaliyetler” yürüttüklerinden şüphelendikleri insanları ihbar etmeleri istendi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...