Tgrt Haber
13 Nisan 2022 20:34 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 20:41

Macron’dan tarihi Türkiye itirafı: Avrupa yeniden düşünmeli

Fransa’daki cumhurbaşkanlığı seçiminde rakibi Le Pen ile ikinci tura kalan Macron’dan ilginç Rusya ve Türkiye açıklaması geldi. Macron, Avrupa’nın Rusya ve Türkiye ile ilişkileri yeniden düşünmesinin önemli olduğunu ifade ederken aksi takdirde barış için yaşamayacaklarını savundu.

Rusya’nın Çin’e yöneldiğini ifade eden Macron, Türkiye'nin de Suudi Arabistan ve İran gibi ülkeler ile sorunlar yaşadığını ileri sürdü. 
Rusya’nın Çin’e yöneldiğini ifade eden Macron, Türkiye'nin de Suudi Arabistan ve İran gibi ülkeler ile sorunlar yaşadığını ileri sürdü. 

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş Avrupa’yı derinden etkiledi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un savaşı bitirmek adına yaptığı hamleler başarısız olurken kendi ülkesinde de alay konusu oldu. Ülkesindeki seçimde Le Pen ile ikinci tura kalan Macron’dan ilginç bir açıklama geldi.

MACRON’DAN TÜRKİYE VE RUSYA AÇIKLAMASI

Macron, Avrupa'nın Türkiye ve Rusya ile ilişkileri yeniden düşünmesinin önemli olduğunu, aksi takdirde Avrupa'nın barış içinde yaşamayacağını savundu. Rusya’nın Çin’e yöneldiğini ifade eden Macron, Türkiye'nin de Suudi Arabistan ve İran gibi ülkeler ile sorunlar yaşadığını ileri sürdü. 

BATI’NIN ZAYIFLIĞI PUTİN’İ CESARETLENDİRDİ

Avrupa'nın köşeye sıkışmışlığını gözler önüne seren ifadelere yer veren ve Türkiye'nin uzun vadede Batı'ya sırtını dönmemesi gerektiğini ifade eden Macron, Batı'nın zayıflığının Rusya lideri Putin'i Ukrayna'ya karşı savaş başlatma konusunda cesaretlendirdiğini belirtti. Macron, Putin'in daha birkaç hafta önce savaşı durdurmayacağına karar verdiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...