Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Haziran 2021 17:48

Macron’u kim tokatladı?

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a tokatlı saldırı dünyanın gündemine oturdu. Herkesin aklındaki soru ise Macron'u kim tokatladı. İki kişinin gözaltına alındığı saldırıda saldırganın kimliği merak ediliyor.

Macron’u kim tokatladı?
Macron,Fransa,İslamofobik,Macron tokat,Macron tokat kim attı,Macron tokat yed

Fransa’nın güneydoğusundaki Drome bölgesini ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, salgından sonra normale dönüş ile ilgili konuştu. Konuşmanın ardından halkını selamlayan Macron, bir kişi tarafından saldırıya uğradı.

Bariyerlerin ardında vatandaşlarla selamlaşan Macron, korumalarından uzak kalınca tokalaşmak istediği kişi tarafından tokatlandı. Korumaların geride kalması nedeniyle engelleyemediği olayda yeşil tişörtlü adamın sert tokadı kameralara yansıdı. Olayın ardından uluslararası medya "Macron’u tokattlayan kim?" sorusunun cevabını arıyor. 

"KAHROLSUN MACRONCULUK"

Bariyerlerin arkasından Macron’u tokatlayan kişinin henüz kimliği açıklanmadı. Yetkililer, olayla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İsmi henüz açıklanmayan adamın Macron’un kolunu sıkıca tutup tokat atarken slogan attığı da belirtildi. Sloganında “Kahrolsun Macronculuk” ifadelerini kullandığı görülüyor.

Fransız BFM TV ve RMC radyo kanalı olayın ardından Macron’un hemen uzaklaştırıldığını açıkladı. Tokat atan yeşil tişörtlü, maskeli ve gözlüklü adamın yerde etkisiz hale getirildiği belirtildi.

MACRON EN SON NE DEDİ?

İslamofobik söylemleriyle gündemden düşmeyen Macron, en son Türkiye’yi Libya üzerinden hedef almıştı. Ülkesinin Libya'ya karşı özel sorumluluğu bulunduğunu iddia eden Macron, Türkiye'nin ve Rusya'nın "yabancı paralı askerlerinin" Libya'yı terk etmesi gerektiğini belirtmişti.

MACRON'UN İSLAMOFOBİK SÖYLEMLERİ

Fransa’da Macron yönetimi İslam’a savaş açarak onlarca cami ve özel okulu “radikalizmle mücadele” bahanesiyle kapatmıştı. Ayrıca Macron, İslam’a saldıran Fransız dergisi olan Charlie Hebdo’ya gösterdiği desteği ile gündeme gelmişti.

İslam’ı sıkça hedef alan söylemleriyle kendi ülkesinde birçok karışıklığa neden olan Macron, "İslam, dünyanın her yerinde kriz yaşıyor." ifadelerini kullanmasıyla birçok ülkeden de tepki çekmişti.

Öte yandan Doğu Akdeniz'de, Libya'da ve diğer birçok meselede Türkiye karşıtı politikalar seyreden Macron, iç ve dış politikadaki projesiyle kriz yaşamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...